Bomben røg igennem dette tag.
Bomben røg igennem dette tag. Foto: Flemming Krogh
Østjyllands Politi turde ikke tage nogle chancer, da de kort før middag modtog et alarmopkald fra en nervøs parcelhusejer i Lystrup ved Aarhus. 

- Han havde torsdag aften konstateret, at der var et hul i hans tag. Idet en tømrer så fredag formiddag kommer ud for at lave det, opdager man, at der ligger en ueksploderet bombelignende genstand i Rockwool'en, siger politikommissær Mogens Brøndum ved Østjyllands Politi til BT.

BT har talt med husets beboere, som tager hele situationen med ophøjet ro.

- Vi har fået at vide, at der skulle ild til, hvis den skulle eksplodere. Så vi er helt rolige, siger husets kvindelige beboer.

Genstanden, der altså har blæse lige gennem den uheldige husejers tag, er 18 cm i diameter.
 
- De får taget et billede af genstanden, som vi så sender videre til EOD (Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, red.) der vurderer, at der er tale om en luftbombe, som skydes op gennem et rør, og som kan kan være farlig. Vi beslutter os derfor for at sætte gang i en evakuering i området, oplyser han. 

Evakueringen omfatter blandt andet børneinsitutionerne Hasselhaven og Blomsterhaven, som ligger nogle hundrede meter fra parcelhuset.  

- De omkring 100 børn blev derfor kørt i busser til Lystruphallen, hvor de fik kontakt til deres forældre, mens EOD ankom til stedet. 

Klokken 14.10 - omkring to timer efter evakueringen - lykkedes det så forsvarets bombeeksperter at få uskadeliggjort luftbomben. 

- De fik den sikret i en såkaldt bombebrønd, idet vurderingen var, at den absolut kunne være farlig, og vi kunne herefter ophæve afspærringen, og børnene er nu på vej tilbage til børnehaven, lyder det fra politikommissæren. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.