Billedet er taget klokken 19.07 i Krystalgade.
Billedet er taget klokken 19.07 i Krystalgade. Foto: Ludvig Thomsen

Onsdag aften omkring klokken 19 blev en mand anholdt foran Synagogen i København på grund af 'mistænkelig adfærd'. Ludvig overværede det hele fra sin mors lejlighed i Krystalgade.

18-årige Ludvig var onsdag aften på vej til middag hos sin mor, der bor i Krystalgade lige overfor Synagogen.

»Jeg kunne ikke se han lå der til at starte med, fordi der var rigtig mange mennesker, der skærmede,« fortæller Ludvig til BT.

Ludvig gik op til sin mor på første sal, hvor han kunne se en mand med røde sko og strømperne godt trukket op over bukserne ligge på jorden med en betjent over sig.

fafsaf

»Jeg tror han ligger der i næsten ti minutter, mens en politimand holder ham nede med et knæ i ryggen,« siger Ludvig.

Det er Ludvigs opfattelse, at det hele forgik ude på gaden, altså ikke inde på Synagogens grund.

»Der kom flere politifolk til stedet og yderligere en patruljevogn, så der i alt var tre,« fortæller han.

Vagchef ved Københavns Politi bekræfter overfor BT, at manden blev anholdt kl. 18.53, fordi han havde udvist en adfærd, som politifolkene på stedet fandt mistænkelig.

Politiet har ikke givet noget signalement af manden, der er anholdt, eller uddybet hans 'mistænkelige adfærd', men Ludvig kan fortælle, at det ikke er første gang, han er i gaden.

»Jeg har fået fortalt at en anden beboer fra opgangen, at han har set den anholdte mand flere gange over de seneste dage,« siger Ludvig og fortsætter:

»Jeg fik forklaret, at han har siddet i porten og hvisket til sig selv.«

Ludvig Thomsen tog dette billede klokken 19.07 onsdag aften fra første sal i en lejlighed lige overfor Synagogen i Krystalgade, København.

Ludvig bor også selv i gaden og var hjemme på terrornatten mellem den 14. og 15. feberuar sidste år. Dengang hørte han skuddene og siden har han været bekymret for, hvad der ellers kan ske.

»Både mig og min mor har følt os utrygge siden. Selv når nogen glemmer at lukke porten, kan man blive ekstra bekymret,« siger Ludvig og slutter:

»Det er jo forfærdeligt. Det er skræmmende at tænke på, at sådan noget sker lige foran ens dør.«

Ludvig fortæller dog, at det giver en tryghed, at politiet og PET dagligt bevogter Synagogen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.