Stadig mere tyder på, at den 24-årige tjetjener Lors Doukaiev har ført et dobbeltliv. Ikke alene levede han som en tilsyneladende velintegreret og intelligent ung mand, før han blev til »bombemanden« efter et kikset terrorforsøg.

Men han har også levet en del af sit liv i Luxembourg – et liv, der ikke stemmer overens med hans belgiske liv som arbejdsløs.

Flere kilder har fortalt til B.T., at den 24-årige bombemand rejste meget. Især til Tyskland og Luxembourg, hvor han har mange bekendte. Men ingen kan forklare, hvor han fik penge fra til det.

Lors Doukaiev er også af flere blevet set i en dyr BMW, hvilket også taler for, at det ikke kun var de sociale myndigheder, der hjalp ham økonomisk.

Hvordan havde han råd til en BMW?

- Ja, det spurgte jeg også om, siger Fabien Detaille, der er Lors Doukaievs boksetræner.

Ankom til træning i BMW

Han så i januar Doukaiev ankomme til træning i en gråblå BMW, der fra ny vil koste op til en halv mio. kr. i Luxembourg, hvor den var indregistreret.

Det var ikke en ny model, men træneren undrede sig over, hvordan den arbejdsløse unge mand havde råd til at køre i sådan en dyr bil.

- Hvor kommer den fra, spurgte jeg. Men han svarede ikke. Han smilede bare lidt mærkeligt, fortæller Fabien Detaille.

Bilen var indregistreret i Luxembourg, hvilket kræver, at man har en adresse der. Lors Doukaiev var også begyndt at komme i en bokseklub i Luxembourg.

Det rygtes også, at Doukaiev har droppet sin belgiske kæreste og giftet sig med en tjetjensk kvinde i løbet af det seneste år og endda fået et barn med hende. En lille søn. Men selv de boksere, der ellers kender tjetjeneren godt, ved ikke, om rygtet har noget på sig.

Boede til leje

Abdulla Delchad lejede en lejlighed på Rue Arnold Delsupeche i Liège ud til Lors Doukaiev, og noget tyder på, at det var her, hans kone stødte til.

- Han flyttede ind alene. Så kom hans mor og søster og senere en kvinde, der fødte et lille barn. Jeg ved ikke, hvis barn det var, eller om hun var hans kone, siger Abdulla Delchad

Da Doukaiev droppede ud af arkitektstudiet, var det under påskud af, at han havde fået job som boksetræner i Tyskland. Heller ikke det kan hans nærmeste bekræfte. I den periode, hvor han påstod, han arbejdede i Tyskland kom han også af og til i bokseklubben i Liège. Og her var forklaringen kryptisk.

Kommercielle job

- Han sagde, at han var droppet ud, fordi han ville koncentrere sig om mere kommercielle job, siger boksetræneren, der ikke kunne få Doukaiev til at uddybe.

Fabien Detaille blev dybt berørt, da han hørte om begivenhederne i Danmark.

- Jeg var målløs. Jeg tænkte meget over det om aftenen, da min kollega i klubben var blevet kontaktet af B.T., der fortalte, hvad der var sket. Jeg sov heller ikke særlig godt om natten. Det var jo et menneske, som jeg kunne have haft på besøg i mit hjem. Man kan møde folk på gaden, hvor det ikke vil være overraskende, hvis det viste sig, at de havde gjort sådan noget. Men ikke ham. Han var åben og glad. Jeg var kommet til at holde af ham. Det er så trist, siger Fabien Detaille, der er overbevist om, at Lors Doukaiev ikke er alene om det mislykkede terrorforsøg.

Holdt fast i troen

Han fortæller, at han aldrig oplevede Lors Doukaiev som ekstrem, men at han holdt fast i sin muslimske tro. Han bad f.eks. ofte før træning og boksekampe, ligesom han helst ville undgå kampe under ramadanen.

Lors Doukaiev blev pågrebet i Ørstedsparken i København fredag den 10. september efter, at han ved et uheld havde sprængt en bombe på et toilet på Hotel Jørgensen. Ifølge politiet er der en lang stribe af beviser, der taler for, at bomben var tiltænkt Morgenavisen Jyllands-Posten. Tjetjeneren ville angiveligt sende bomben som en brevbombe.

rsw@bt.dk