Et grufuldt tilfælde af børnevanrøgt er blevet opdaget i Rusland. Et forældrepar lod deres søn vokse op i en kostald.

Sulten, næsten blind, nøgen og i meget dårlig stand.

Sådan blev den 13-årige russiske dreng Vasily Mekyev forleden fundet af det russiske politi.

Drengen blev fundet i en kostald, som tilhører hans forældre. I den beskidte stald havde han en seng, og politiet mener, at forældrene har ladet drengen vokse op i stalden sammen med deres kvæg.

Kostalden var meget gammel og meget kold, og Vasily Mekyev måtte kramme med kalvene for at kunne holde varmen, har barnet fortalt ifølge den britiske avis Daily Mail.

Vasily Mekyevs har tre søskende, der alle har fået lov til at bo inde i familiens hus sammen med deres forældre.

Da Vasily Mekyev blev fundet, var han ikke fuldt mentalt udviklet, og måske har det været årsagen til, at forældrene lod ham bo i stalden.

Ifølge Daily Mail skulle forældrene angiveligt have fået tilbudt, at de kunne få den lille babydreng anbragt i pleje, men det havde de nægtet, da de ville miste de penge, som de fik for selv at se efter drengen.

Naboer til stedet har fortalt, at de ofte har hørt 'skrig' fra bygningen om natten, men at de ikke kendte til drengens eksistens.

- Vi så ham kun en gang - da han blev hentet af politiet, fortæller en nabo.

Drengen kunne næsten ikke tale og hans syn var nærmest ødelagt grundet det lange ophold i den mørke stald, der ligger tæt på grænsen til Ukraine. Angiveligt har forældrene smidt mad ind i stalden, så drengen kunne overleve.

Den 13-årige dreng er nu overgivet til de sociale myndigheder i Rusland.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.