Foto: Tegning: Anne Gyrite Schütt

13. april sidste år blev Heidi Nielsen og Bjarne Johansen skudt ned med en byge af kugler fra Vincent Smiths maskinpistol. Ægteparret var ude at gå en tur i Tusindårsskoven nær Odense, da de tilfældigt stødte på den bevæbnede mand, der rettede sin Husqvarna-pistol mod dem og trykkede på aftrækkeren.

Det brutale dobbeltdrab indbringer nu Vincent Smith lovens strengeste straf. Østre Landsret fandt ham torsdag skyldig i to drab, og fredag har landsretten så stadfæstet byrettens afgørelse og dømt den 39-årige drabsmand til livstid i fængsel. Landsrettens nævninge og de juridiske dommere er enige om dommen.

Ægteparret, økonomichef Heidi Nielsen, 49, og kirurgisk overlæge Bjarne Johansen, 53, blev meldt savnet af deres børn, da de ikke kom hjem fra deres sædvanlige aftentur i Tusindårsskoven. Deres lig blev fundet dagen efter i skovbrynet af en hundelufter.

Vincent Smith, der ligesom det dræbte ægtepar boede tæt ved Tusindårsskoven i Odense-forstaden Sanderum, har hele tiden nægtet sig skyldig. Ingen har tilsyneladende set selve drabene, men en lang række beviser og indicier peger på den 39-årige fynbo som gerningsmanden - blandt andet DNA-spor, fingeraftryk, vidnebeskrivelser og koblingen til gerningsvåbnet.

Vincent Smith hed oprindelig Per Henrik Halslev, men han tog navneforandring, inden sagen kom for retten. Både byretten og landsretten har fundet, at han var alene om drabet, men hans 36-årige lillebror, Michael Martinsen, er dømt for at være i besiddelse af gerningsvåbnet og for at hjælpe med at bortskaffe det dagen efter drabene.

Maskinpistolen, der er en model fra 1930erne, blev tre måneder efter dobbeltdrabet fundet på bunden af den mudrede Langesø nordvest for Odense.

Michael Martinsen, som også nægter sig skyldig, er fredag blevet idømt to års fængsel ved landsretten, men ifølge Fyens.dk kunne han forlade retten som en fri mand, fordi han har afsonet straffen under varetægtsfængslingen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.