- Han er for svag til, at de kan operere ham i dag, men de siger, at han klarer det, siger Bulders ejer, hvis hund sandsynligvis overlever det voldsomme angreb fra en kamphund ude af kontrol.

SE BILLEDERNE: Kamphund amok på mand og hund

Kim T. Madsen er stadig i chok efter pinsemandags uhyggelige oplevelse på Johan Kellersvej i København, hvor hans cairn terrier Bulder blev angrebet uden varsel af en kamphund af racen amstaff, der skambed den fredelige kælehund, og slyngede den rundt i halsen i et forsøg på at dræbe den.

Faktisk er ejeren umiddelbart mere påvirket end hunden. Bulder er fortsat indlagt på Københavns Dyrehospital og skal opereres i dag, onsdag.

- Det er en sej, lille hund, der skal noget til, før den bliver tygget helt i stykker, siger dyrlæge Ingeborg Mølbak.

- Den er særligt flænset omkring halsen, men Bulders tilstand er stabil, og den er godt kørende på smertestillere. Den var faktisk et lille smut ude og tisse op ad et træ i dag, siger Ingeborg Mølbak.

SE BILLEDERNE: Kamphund amok på mand og hund

LÆS VIDERE NEDENFOR

Stadig rystet
- Jeg er stadig rystet, men det vigtigste er, at Bulder overlever, siger Kim Madsen, der er blevet noget af en lokal kendis i Sydhavnskvarteret.

- Alle spørger, hvordan Bulder har det. Først derefter spørger de til mine hænder, siger Kim Madsen med et lille smil.

- Jeg har hørt, at politiet har fået tilladelse til at aflive kamphunden. Men egentlig er det jo ejeren, der burde bøde. Hvad der sker med ham, ved jeg ikke, siger Kim, der har tænkt sig at forlange erstatning for angrebets følger.

Se billederne: Kamphund amok i Nordsjælland

Se billederne: Får angrebet og skambidt af hund

- Den slags dyr er avlet til at skade andre dyr, så det er et menneskeskabt problem, og det ville være passende, at de blev forbudt. Og selvfølgelig vil jeg søge erstatning, så ejeren forhåbentlig får en lærestreg, slutter Kim Madsen.

Andre læser også