L.O.C. står tiltalt for vold i retten i Odense. Han afviser at have slået en anden med knytnæve.
 L.O.C. står tiltalt for vold i retten i Odense. Han afviser at have slået en anden med knytnæve. Foto: Asger Ladefoged

Voice-dommeren sidder tiltalt for vold i retten i Odense. L.O.C. nægter sig skyldig

Dommer Feilberg Jørgensen og de to domsmænd besluttede hurtigt her til morgen at ophæve navneforbuddet. Så nu er det kendt, at tiltaltes navn er Liam O'Connor, alias rapperen og Voice-dommer L.O.C. Der skal i alt føres 11 vidner i løbet af i dag, onsdag. Først og fremmest L.O.C. selv og den forurettede mand.

Episoden fandt sted sent den 9. juni i år under festivalen Rock Under Broen. L.O.C. og medlemmer af hans tourhold, blandt andet vennen, rapperen U$O, forlod sceneområdet i en bus.

FØLG dagens retsmøde LIVE. Læser du med fra mobilen? Så se med HER

Ifølge onsdagens vidneforklaringer starter episoden, da tourbussen rammer en forbipasserende mand med sidepejlet.

Kort efter kommer det til et sammenstød mellem manden, der blev ramt af bussen, og to medlemmer af L.O.C.s livehold, blandt andet U$O. Set ud fra L.O.C.s synspunkt - han er i færd med at skrive autografer for to piger - bliver vennen overfaldet af den påkørte mand..

- Jeg ser U$O blive overfaldet. At se sin ven blive kvalt i sin egen hættetrøje er for mig et overfald. Ham, der gør det, er Jesper (den påkørte mand, red.). Han er meget større end U$O, forklarer L.O.C. her til formiddag i retten.

- Jeg løber hen og hiver fat i ham dér, for at få ham væk fra U$O. Han står lidt til højre for U$O. Jeg får fat i ham Jespers krave og skubber ham væk. Jeg lægger alt min vægt bag og prøver at få ham væk. Men lige så snart han er væk fra os, vender jeg mig om for at gå ind på området, siger L.O.C.

- Men jeg har ikke slået ham på noget tidspunkt. Jeg har efterfølgende fået fortalt, at han vælter om på jorden, men det har jeg ikke fokus på der

Rapper nægter sig skyldig i sag om vold

Jesper indrømmer, at han ikke har set L.O.C. slå. Han stod med siden til rapperen. Alligevel er han ikke i tvivl om, at det må være ham, der har slået.

 - Der er kun én, der kan have slået. Og det er L.O.C. For det er den eneste, der er der. Jeg står og snakker med ham den lille (U$O, red.), og det er der, jeg bliver slået.

Den forurettede herre præciserer, at der IKKE var tale om bare en lussing. Det var en knyttet næve.

'Pludselig får jeg én på ørerne, siger han. Han har medbragt en erklæring fra skadestuen på hospitalet i Kolding, der dokumenterer, at han har fået skrammer i hovedet.

L.O.C. tidligere straffet

L.O.C. er tidligere dømt for vold, hvilket er en skærpende omstændighed. Af samme grund vil anklageren forsøge dels at få fældet dom over den tiltalte tv-stjerne, dels at overbevise domsmandsretten om, at straffen skal skærpes i forhold det normale strafniveau for den slags sager.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.