I flere år levede Michael Dons af kvinder fra Østeuropa, der solgte sig selv på ’Danmarks værste bordeller’. For første gang står han frem og fortæller om sit liv som stor-ruffer. (NB: B.T. fortalte 1. januar den polske prostituerede Joannas historie. Michael Dons har ikke haft noget med Joanna at gøre.)

Han havde 32 kvinder i sin stald. På én gang. Flere hundrede blev det til gennem årene. Michael Dons - 36 år og fra Viborg -  er dømt for rufferi. Dømt for at være prostitutionsbagmand.De var ikke handlede, pigerne, forsikrer han, de var her frivilligt, men bagmand, stor-ruffer, dét var han.
Alt var sat i system af ham: Importen af pigerne, der ikke måtte være grimme eller for tykke, fra Østeuropa. De blev hentet i Billund Lufthavn og derefter installeret på jyske bordeller. Og så gik arbejdet i gang. Syv bordeller drev han i årene 2006-2009. Nu står han for første gang frem og fortæller om de utallige ture til lufthavnen efter nye kvinder, om sms-kontrollerne af kvinderne, om de tusindvis af sorte kroner, han tjente, og om sammenstød med naboerne.

Respekt

I små, mørke huse spredte kvinderne benene på ‘nogle af Danmarks værste bordeller’, mens Michael Dons levede gangster-livet i en dansk underverden, kun få mennesker har indblik i. - Pigerne var jo ligeglade med, om der var et komfur. Bare der var kunder. De ville tjene nogle penge, siger han. Han sidder i den sorte læderstol og drikker vodka og cola. Køleskabet er få skridt væk fra det sorte læderarrangement rundt om sofabordet. I stuen ligger også to voksne amerikanske pittbulls. Hans biceps svulmer op, når han knipser med fingrene. Hundene lægger sig straks tilbage i kurvene. Respekten for den kortklippede, tatoverede mand er stor.

Afsoner dom for rufferi

B.T. møder Michael Dons, mens han er på udgang fra fængslet, hvor han i disse dage afsoner sin rufferidom. Den 7. april 2011 fik han halvandet års fængsel, hvoraf de seks måneder skal afsones. Derudover fik han konfiskeret 700.000 kroner, en bil, en del B&O-udstyr og et Omega-ur. Anklagemyndigheden mente, at han havde tjent millioner, men bevise det kunne anklageren ikke. - Jeg kørte hele lortet sort. Derfor var det svært for anklagemyndigheden at finde ud af, hvor meget jeg har tjent, siger han. Michael Dons har haft flere hundrede østeuropæiske kvinder igennem sin bordel-forretning. Han stillede krav om, at kvinderne hverken var for ‘tykke’ eller for ‘grimme’. Så kunne de ikke tjene penge. Han var drevet af penge, da en ven fik ham ind i bordel-branchen. Vennen hjalp ham i gang og fik skaffet de første kvinder. Michael Dons købte faldefærdige huse og installerede kvinderne i dem. Forretningen begyndte at køre, flere huse blev købt - og de sorte penge rullede ned i hans lommer.

Kendt navn i Østeuropa

Kvinderne, der alle kom fra fattige dele af Østeuropa, valfartede til Billund Lufthavn, hvor Michael Dons og hans medskyldige hver uge hentede og afleverede kvinder.

- Der var hver måned op til 32 kvinder på arbejde. De afløste hele tiden hinanden, siger Michael Dons. Ifølge Michael Dons var han et kendt navn i Østeuropa. De prostituerede havde deres egne netværk, og det blev efter de gamle østlandes indtog i EU let at rejse ind og ud af Danmark. - Pigerne var her mellem 14 dage og tre måneder ad gangen. Jeg sørgede for, at det hele kørte. Det var vigtigt, at de kom rundt til forskellige steder, fordi kunderne ville have det, siger Michael Dons.

Kondom-køb og tøjvask

Bagmandsgruppen, som Michael Dons var leder af, mødtes hver dag i huset i Viborg, der fungerede som hovedkvarter for de illegale aktiviteter. Mens de to amerikanske pitbulls legede i haven bag jerngitteret med piggene på toppen, koordinerede mændene kvindernes arbejdssteder, bookede flybilletter, indrykkede sexannoncer i Ekstra Bladet og på internettet og fordelte de praktiske hent og bring-opgaver mellem sig. Kondomer skulle købes og de prostitueredes tøj skulle vaskes. Indholdet af sex-annoncerne blev opfundet og var fantasi. - Det var bare fantasi-annoncer, der skulle lokke kunder til. Det siger næsten sig selv, men de skulle fortælle, hvad pigerne tilbød, siger Michael Dons. I annoncerne kunne kvinderne være sex-gudinder, der kun ventede på at forkæle kræsne gentlemen. Vigtigt var det også, at de var ‘nye’ piger. Sexkunder elsker nye piger og vil gerne køre ekstra kilometer for at besøge dem.

Drev cafeteria og fitness-center

Fra den 20. juni 2006 til den 2. marts 2009 indbetalte bagmandsgruppen næsten en million kroner som betaling for sex-annoncer i Ekstra Bladet. I samme periode forsynede Michael Dons de arbejdende kvinder med ‘de fornødenheder de havde brug for’ og sendte hver dag sms-beskeder til de prostituerede for blandt andet at høre, hvor mange kunder der kom - og om kvinderne skulle flyttes. For at dække over ulovlighederne havde Michael Dons fingrene nede i både driften af et cafeteria og et fitness-center. Ifølge Michael Dons er det helt normalt, at bagmænd ved siden af bordeldriften også har andre forretninger. - Det kan for eksempel være et solcenter, hvor man kan smide penge i automaten. Så er de hvide, siger han. Michael Dons fortæller, at bagmænd kender hinanden, som man gør i smedebranchen, men afviser, at for eksempel Jylland er delt op i områder som enkelte kontrollerer. En bagmand har typisk tre til fire bordeller med hyppig udskiftning af kvinder, men jo flere bordeller man har, des flere penge kan man tjene. Michael Dons havde det dobbelte af ‘normalen’.

Hentede selv huslejen

Michael Dons hentede huslejen på de forskellige adresser, hvor kvinderne arbejdede. Det var beløb på under 10.000 kroner om måneden. Det skete en gang om ugen, men nogle gange kom han også forbi for at se, om alt var i orden og for at ordne praktiske ting. Den 1. januar i år afslørede B.T., at udlejere tager op til 50.000 kroner om måneden for at lade udenlandske prostituerede bo og arbejde i huse, som ligner dem, Michael Dons ejede. Men Michael Dons fastholder over for B.T. de beløb, som blev nævnt i retten, og som indgår i dommen mod ham. Over for naboer og venner skruede han bissen på, hvis der var problemer. En aften skubbede han til sin nu tidligere, kvindelige nabo, efter hun flere gange havde brokket sig over, at hans venner larmede, når de var på besøg - og fordi hun var træt af, at sexkunder kom og gik. Hun har forklaret, at han truede hende på livet. - Hun kom en aften og bankede på døren ind til bordellet. Da kom det til håndgemæng. Nej, det var ikke i orden. Det var en overreaktion fra min side, siger Michael Dons. Kvinden valgte efterfølgende at sætte sit hus til salg og flytte.

Vil slå Ekstra Bladet af banen

I dag sidder Michael Dons i fængsel, men han er stadig involveret i sex-industrien. Han står bag hjemmesiden sex-annoncer.dk, hvor prostituerede kan skaffe kunder. Han drømmer om at slå Ekstra Bladet af banen på det lukrative sex-annonce-marked. B.T. afslørede tilbage i 2009, at avisen på Rådhuspladsen i København henter ca. 45 millioner kroner om året på sex-annoncer. - Den største alfons er Ekstra Bladet. Det er der ingen tvivl om. Vi er dømt for at have overført en million kroner til dem. Det er jo sindssygt, men hvorfor skal de løbe med alle pengene? Jeg håber, at jeg på et tidspunkt kan sælge hjemmesiden og tjene nogle millioner på det, siger Michael Dons til B.T.