Django Levakovic.
Django Levakovic.

Django Levakovic er udvist fra Danmark for bestandigt, men det har ikke forhindret ham i at slå sig ned i Malmö. Det kom frem, da den 43-årige kriminelle kroat var i retten for at begå ny kriminalitet på Strøget i København.

Django Levakovic er medlem af den berygtede Levakovic-klan, der regnes for en af Danmarks mest kriminelle familier. Hans synderegister lever fuldt ud op til hans efternavn med samlede domme på over 20 års fængsel. I 2013 blev han sammen med sin bror Stefano udvist for bestandig for et hjemmerøveri begået mod en 77-årig mand i Kastrup.

I november sidste år blev udvisningsdommen eksekveret. Django Levakovic rejste til Kroatien og dermed burde Danmark være blevet én vanekriminel fattigere. Men Django Levakovic er hurtigt oppe igen som en yo-yo.

Danmark er lukket land, men det er Sverige ikke.

Django

I retten kom det frem, at Django Levakovic siden februar har fast adresse i Malmö. Adspurgt af sin forsvarer om sine fremtidsplaner, svarede sigøjnergangsteren, at han planlægger at prøve lykken på den anden side af Øresund.

»Jeg har ikke noget forhold til Kroatien. Jeg er født og opvokset i Danmark og har været her hele mit liv. Jeg bor i Sverige nu. Jeg vil gerne tage noget skole i Sverige. Planen er at skabe mig et liv og finde noget arbejde i Sverige, hvor jeg ikke har en straffeattest,« sagde Django Levakovic, der har levet af dansk bistandshjælp det meste af sit liv.

At han opholdt sig i Danmark, forklarede Django Levakovic med, at hans mor er syg.

»Jeg kom, fordi jeg har en syg mor. Hun er 80 år og jeg vil gerne se min mor i live, før hun dør,« sagde han.

Amagermanden skal i retten for anden gang. Denne gang handler de

Hans forsvarer dokumenterede, at Django Levakovic opholdt sig lovligt i Sverige, ved at fremlægge en politirapport med en interpol-forespørgsel. Svensk Interpol oplyser i et svar til dansk politi, at Django Levakovic er registreret med et samordningsnummer, altså et personnummer, og at han har fået de sidste fire cifre til sit personnummer af de svenske myndigheder.

Ifølge lektor i udlændingeret Peter Starup, er der intet i dansk lov der forhindrer, at kriminelle der er udvist til et andet EU-land, kan slå sig ned i Malmö.

»En udvisning er et indrejseforbud, der gælder i Danmark. Sverige kan nægte pågældende ophold, men hvis ikke de gør det, så er der intet til hinder for, at han kan bosætte sig i Sverige,« Peter Starup.

Han mener, at Malmö let kan gå hen og blive en magnet på kriminelle udlændinge, der er udvist fra Danmark.

»Det virker oplagt for en udvist, at slå sig ned i Malmö. Både på grund af sproget, der minder om dansk og på grund af beliggenheden tæt på København. Det gør det nemmere at få besøg af familie og venner, og hvis man er fræk nok, kan man tage turen over broen,« siger Peter Starup.

Levakovic

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er rystet over, at et udvist medlem af Levakovic-klanen nu igen er dømt for kriminalitet i Danmark.

»Det er fuldstændig grotekst. Når man er udvist fra Danmark, så skal man ikke rende rundt og stjæle sko på Strøget. Hvis svenskerne giver ham ophold, så er det svenskernes problem, men det er helt utroligt, at man ikke kan holde sådan en mand ude af Danmark. Det er en mand, der er uønsket i Danmark og dømt til udvisning fra Danmark,« siger retsordfører for Dansk Folkeparti.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg glæder sig i første omgang over dansk politis effektive arbejde.

»Vi kan ikke sikre os i mod, at de svenske myndigheder giver cpr. nummer til dybt kriminelle, som åbenbart er sket her. Han bryder loven ved at indrejse i Danmark for at begå kriminalitet, men jeg må rose vores politi og retssystem for at pågribe og dømme ham, som det er tilfældet i dag,« skriver ministeren i en email til BT.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.