Et af medlemmerne i den berygtede Levakovic-klan er vendt tilbage til Danmark - selvom han egentlig er blevet udvist for bestandigt. Nu begynder retssagen mod ham.

Det var ifølge anklageskriftet i sagen midt i et forsøg på at stjæle en dyr designerjakke i en butik i København, at den 43-årige Django Levakovic blev fundet.

Han er bror til den såkaldte 'sigøjnerboss' Gimi Levakovic, som for nogle år siden sammen med store dele af resten af klanen inviterede danskerne indenfor i deres hjem i TV 2-programmet 'Sigøjnerbossen og hans berygtede familie'.

Django Levavokic er tiltalt for at være rejst ind i Danmark på et tidspunkt før torsdag den 16. februar klokken 13:50, selvom han forrige år blev udvist for bestandigt af Højesteret, efter at han sammen med en af sine brødre i 2013 blev idømt fem et halvt års fængsel for at have begået et groft hjemmerøveri mod en 77-årig mand i Kastrup.

Da han dagen efter anholdelsen blev fremstillet i grundlovsforhør i København, erkendte han, at han havde overtrådt sit indrejseforbud. Hans mor var syg, og han ville derfor gerne besøge hende, forklarede han og fortalte, at han kun havde været tilbage den ene dag, før han blev anholdt.

Men udover at være tiltalt for at have overtrådt sit indrejseforbud er Django Levakovic også tiltalt for to butikstyverier. Begge i designertøjsbutikken Wood Wood Museum i København.

Det ene skal han have forsøgt at begå den torsdag, han blev anholdt. Det anden skal han ifølge tiltalen have begået den 21. januar i år.

Første gang skal han have stjålet en jakke og et par sko af mærket Nike til en værdi af 2.850 kroner. Anden gang skal han have forsøgt at stjæle en jakke til en værdi af 7.900 kroner.

Det tyveriforsøg mislykkedes dog ifølge anklageskriftet, da han blev standset af en vagt ved udgangen af butikken.

Tidligere har anklager Signe Egsgaard fra Københavns Politi fortalt, at de ansatte i butikken havde bemærket Django Levakovic, da han mødte op i butikken anden gang.

»De havde bemærket ham første gang, og så genkendte butiksbestyreren ham anden gang. Det var derfor, de tilbageholdt ham med vagternes hjælp og ringede til politiet,« forklarede anklageren.

Først da politiet kom frem til stedet, stod det klart, hvem manden var.

Under grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig i butikstyverierne.

»Han benægtede, at han overhovedet havde været i butikken den 21. januar, og han nægtede, at han havde forsøgt at stjæle en jakke, da han blev tilbageholdt i sidste uge,« har Signe Egsgaard fortalt.

Da politiet mødte op i butikken, fandt de ifølge anklageskriftet en kniv og en joint i Django Levakovic' lommer. Han er derfor også tiltalt for at have overtrådt knivloven og for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer.

Derudover er han også tiltalt for, 'med forsæt til at en uskyldig blev sigtet for strafbart forhold', at have udgivet sig for at være en anden til politiet. Helt konkret er han tiltalt for at have udgivet sig for at være sin bror - Giovanni Levakovic - 'med angivelse af rette fødselsdato', fremgår det af anklageskriftet.

Til sin forsvarer - Carsten Fentz - forklarede Django Levakovic til grundlovsforhøret i februar, at han ikke tidligere har overtrådt indrejseforbuddet og kun opholdt sig i Danmark siden torsdag.

»Han sagde, han kom i går,« har advokaten tidligere fortalt til BT.

Retssagen mod ham er sat til at begynde i Københavns Byret torsdag klokken 10. BT følger sagen.