Den omstridte advokat slap med 30 dages betinget fængsel og han blev frifundet for de to "tungeste" anklager om lækager til kriminelle. Derfor kan den tidligere generalsekretær for "Red Barnet" nu fortsætte som forsvarsadvokat.

Københavns Byret mente ikke, at de tre forhold af fusk med fuldmagter, som Laue Traberg Smidt blev dømt for, var så alvorlige, at levebrødet skulle tages fra ham.

Anklageren havde krævet Laue Traberg Smidt idømt tre måneders ubetinget fængsel og fradømmelse af retten til at virke som advokat.

Den alvorligeste anklage mod Laue Traberg Smidt var fundet af en stak fortrolige politirapporter i cellen hos bandechefen D. fra "Den Internationale Klub".

Anklageren mente, at Laue Traberg Smidt ulovligt havde givet papirerne til D., der afsonede otte år for narko og var under efterforskning for krigsforbrydelser i Libanon.

Men to af de tre dommere frifandt Laue Traberg Smidt for dén anklage, mens en dommer ville dømme ham. De to dommere lagde blandt andet vægt på, at Laue Traberg Smidts fingeraftryk ikke fandtes på rapporterne og ville heller ikke udelukke, at de var blevet stjålet under et indbrud på hans kontor og smuglet ind i Vestre Fængsel af ukendte.

Dissens fra den ene dommer kan betyde, at statsadvokaten måske anker dommen til landsretten for at få Laue Traberg Smidt dømt.

Glad forsvarer
- Jeg har svært ved at se, at de kan få min klient dømt i landsretten med den begrundelse, der er i dommen, siger hans forsvarer Bjørn Elmquist.

Laue Traberg Smidt var ikke selv mødt op til domsafsigelsen. Han var nemlig travlt beskæftiget som forsvarer i en anden retssag.

- De tre forhold han blev dømt for er i "sjuske-afdelingen", sagde Bjørn Elmquist efter dommen.

- Jeg synes, det er godt, at han blev frifundet for de to tungeste forhold som er meget ubehagelig beskyldninger, når man er advokat. Man kræver at forsvarerne har fuldstændig pinlig orden i alle papirer, men i denne sag har anklagemyndighed og politi selv rodet rundt i papirerne, siger Bjørn Elmquist.

Foruden frifindelse for læk af papirerne til bandechefen blev Laue Traberg Smidt frifundet for at have lækket oplysninger fra et lukket retsmøde ved at sende en SMS til en kendt kriminel på Nørrebro om, at det ikke var lykkedes politiet at anholde en navngivet mand for skyderiet i Pusher Street på Christianaia, hvor en blev dræbt og fem såret.

Misbrugte stilling
De tre forhold som Laue Traberg Smidt blev dømt for drejede sig om fusk med fuldmagter, som overdrog brugsretten for flere biler fra en person til en anden.

Fuldmagterne blev uden Laue Traberg Smidts viden brugt af en bilbande, der kørte bilerne til udlandet, solgte dem, meldte dem stjålet og hævede forsikringerne.

Københavns Byret siger i dommen, at straffen sættes til 30 dages fængsel på grund af karakteren og omfanget af kriminalitetetn og at Laue Traberg Smidt har handlet som advokat. Men hans alder, 63 år, hans personlige forhold og den lange tid sagen har varet gør, at straffen skal være betinget.