En cyklist har fredag mistede livet i trafikulykke i det nordvestlige Odense fredag eftermiddag, oplyser politiet.

En trafikulykke i Odense kostede fredag eftermiddag en kvinde livet, oplyser politiet. Man valgte efterfølgende at sigte lastbilchaufføren, der ramte den kvindelige cyklist, for uagtsomt manddrab.

Der var tale om en højresvingsulykke, hvor lastbilen drejede i et kryds i den nordvestlige del af byen og ramte kvinden, der kom cyklende og skulle ligeud. Kvinden blev 38 år.

Ulykken blev anmeldt klokken 14.30, oplyser vagtchef Ehm Christensen ved Fyns Politi. Den skete i krydset ved Næsbyvej og Thorslundsvej.

Chaufføren i lastvognen er en 46-årig udenlandsk mand. Rutinemæssigt tages test for alkohol og narko, men vagtchefen understreger, at der ikke er nogen mistanke i den retning.

»Han er dybt ulykkelig,« lød det samme dag fra vagtchefen.

Lørdag er der ikke yderligere i sagen, og der vil gå noget tid, inden man har nyt.

»Der vil gå nogle uger, inden man er færdige med efetrforskning, og man ved, om der skal rejses tiltale,« siger vagtchef Kenneth Taanquist.

En bilinspektør er sat til at fastlægge detaljer i forløbet, som førte til ulykken.

Tidligere i år har der været flere lignende dødsulykker, hvor cyklister er blevet ramt af højresvingende køretøjer.

I juli blev en kvinde på 55 år i Helsingør ramt af en lastvogn. Og i marts var der yderligere to højresvingsulykker med dødelig udgang. En kvinde i 20'erne blev påkørt af en lastvogn i Køge, og på Vesterbro i København blev en 46-årig kvinde ramt af en varebil.

Netop det farlige møde mellem tungere køretøjer og lette trafikanter har i årevis ført til kampagner fra organisationer og myndigheder.

Fra 2015 til 2020 mistede 24 cyklister livet i højresvingsulykker, fremgår det af en statistik fra Vejdirektoratet. Yderligere 40 cyklister kom alvorligt til skade.