En 33-årig mand fra Kolding-området blev sigtet for manddrab på den 18-årige forsvundne Emilie Meng fra Korsør i slutningen af august.

Det bekræfter både den 33-årige og politiet over for B.T. Han er ikke længere under mistanke.

»Min kone og jeg sad i august måned stille og roligt og hyggede os en aften. Pludselig banker det på døren, og så går min kone ud og åbner, og så står der fire betjente uden for min dør og siger, at de skal ind og snakke med mig, og så anholder de mig klokken 19.53 og siger, jeg er anholdt og sigtet for Emilie Mengs forsvinden,« fortæller Emil, som er fornavnet på den 33-årige.

Han arbejder til daglig som lastbilchauffør i Sønderjylland og er tidligere dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig.

Efternavnet og identitet er B.T. bekendt og også bekræftet af politiet, men han ønsker ikke at stå frem med billede og efternavn af frygt for reaktionerne i sit lokalområde.

Sigtelsen for drab betyder ikke, at Emilie er blevet dræbt, men derfor kan man godt sigte for manddrab alligevel, hvis politiet mistænker, at det er en mulighed, at det er det, der er tilfældet i forbindelse med den konkrete anholdelse.

Emil blev efter anholdelsen kørt fra Jylland til Slagelse og tilbageholdt den 30. august - lidt mere end en måned efter Emilie Mengs forsvinden. Hun har været væk sporløst, siden hun skiltes fra sine veninder efter en bytur ved Korsør Station den 10. juli klokken fire om morgnen.

Den sigtede blev løsladt igen klokken 15 den efterfølgende dag og blev ikke fremstillet for en dommer.

Mens han var tilbageholdt og blev afhørt på politistationen i Slagelse og overnattede i arresten, gennemsøgte 16 betjente hans hus i Kolding-området og tjekkede hans alibi samt inddrog alt hans elektroniske udstyr som computer og telefon for at tjekke op på ham.

De gik også hans grund igennem for at se, om der var steder, der var nyopgravede, i deres søgen efter Emilie.

Det, der kan have kastet politiets søgelys mod lastbilchaufføren, kan være flere forhold. Det ene er, at han tidligere har været dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig, som han blev idømt tre års fængsel for.

En anden årsag er, at en tidligere kammerat til den sigtede anmeldte Emil, efter de to havde haft en samtale om Emilies forsvinden. Hvad der præcis er blevet sagt, står ikke helt klart, men på en eller anden måde har vennen fået en mistanke om, at det kunne være Emil, der havde bortført hende, og har derfor anmeldt ham til politiet, som tager alle henvendelser meget alvorligt.

Ved du noget om sagen, så tip B.T. på 1929@bt.dk

En sidste årsag til, at mistanken kan være faldet på den 33-årige, er, at han er lastbilchauffør og derfor kommer en del rundt i landet og i princippet kunne være kørt til Sjælland den pågældende nat.

Men lastbilens gps-overvågningsudstyr viser ifølge den sigtede, at han ikke var på Sjælland den 10. juli.

Den 33-årige blev løsladt, da han slet ikke havde opholdt sig på Sjælland, da Emilie forsvandt, og i øvrigt ikke har været på Sjælland i over et år op til Emilies forsvinden ifølge ham selv.

Politiet bekræfter også over for B.T., at det ikke kan være den sigtede, som er skyld i Emilies forsvinden.

De har ikke oplyst, om han formelt set stadig er sigtet, men da han hverken er blevet stillet for en dommer og blev løsladt så hurtigt, er det klare indikatorer på, at politiet ikke går videre med sagen, og det bekræfter de også selv, da det 'ikke har rod i virkeligheden', at den sigtede skulle have haft noget med Emilie Mengs forsvinden at gøre.

Oplevelsen har taget hårdt på den tidligere dømte, forklarer han.

»Jeg har det skidt med det. Det går ud over min familie, og det er jeg lidt træt af. Og grunden til, at jeg gerne vil fortælle om det, er, at selvfølgelig skal politiet tage anmeldelser alvorligt, men jeg synes, de gjorde et for stort nummer ud af det. De kan jo godt lægge to og to sammen og tjekke mit alibi, før de kommer ud med 16 mand og gennemsøger mit hjem,« siger han.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen af hensyn til efterforskningen.

I sidste uge kunne B.T. fortælle, at en 67-årig mand havde fået ransaget sit hus i Korsør fire gange, fordi lokale havde fået en mistanke om, at Emilie kunne opholde sig i hans hus, men også han blev helt renset for mistanke.

Andre læser også