Den højreorienterede og islamkritiske organisation demonstrerer i dag i flere europæiske byer.I København er startede demonstrationen på Axeltorv og bevæger sig her mod Christiansborg. Blandt byerne, hvor der er demonstrationer, er Dresden, hvor Pegida-bevægelsen begyndte, Warszawa, Tallinn, Prag, Bratislava, Amsterdam og Birmingham. 6.februar 2016 (foto: Jens Astrup/Scanpix) ccc
Den højreorienterede og islamkritiske organisation demonstrerer i dag i flere europæiske byer.I København er startede demonstrationen på Axeltorv og bevæger sig her mod Christiansborg. Blandt byerne, hvor der er demonstrationer, er Dresden, hvor Pegida-bevægelsen begyndte, Warszawa, Tallinn, Prag, Bratislava, Amsterdam og Birmingham. 6.februar 2016 (foto: Jens Astrup/Scanpix) ccc Foto: Jens Astrup

Fem personer endte med at blive anholdt, da en talstærk politistyrke i det indre København lørdag eftermiddag holdt venner og fjender adskilt ved en demonstration på Axeltorv af den stærkt islamkritiske bevægelse Pegida. Den kalder sig i Danmark »For Frihed« og havde lørdag blandt andre historikeren og forfatteren Lars Hedegaard på talerlisten.

Samtidig var der anmeldt en moddemonstration ved Vesterbro Torv, og det var under bestræbelserne på at holde de to lejre adskilt, at fem personer blev anholdt.

»I det store og hele forløb demonstrationerne fredeligt. Nu er man gået hver til sit, og vi endte op med  fem anholdte. En af dem for vold mod politiet og de fire andre for mindre overtrædelser af ordensbekendtgørelsen. Ingen personer er kommet noget til,« oplyser vicepolitiinspektør Henrik Blandebjerg fra Københavns Politi lørdag eftermiddag til bt.dk.

»Der har været en tændt stemning mellem de to fløje, som der nu plejer at være. Det lykkedes for os at holde parterne adskilt. Da moddemoen på et tidspunkt stillede sig på tværs på Vindebrogade, dirigerede vi den anden demonstration uden om. Og så har vi frataget nogen fra moddemoen nogle rådne frugter og æg, som formentlig skulle bruges til kasteskyts. Men reelt har der kun været småting,« tilføjer vicepolitiinspektøren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.