Politiet ransagede tirsdag eftermiddag mediehuset Aller og beslaglagde materiale i forbindelse med efterforskningen af Se og Hør-sagen. Aller vil nu prøve sagen ved landsretten.

Materialet, som Københavns Vestegns Politi tirsdag eftermiddag har beslaglagt hos mediehuset Aller, indeholder oplysninger om 11 nuværende og tidligere Se og Hør-medarbejderes SMS- og email-korrespondancer, der går flere år tilbage i tiden.

Det siger Allers advokat, Hans Jakob Folker, til Berlingske.

Materialet rummer oplysninger om flere af ugebladets kilder, som ikke har forbindelse til den verserende sag. Aller har derfor indtil nu nægtet at udlevere materialet til politiet med henvisning til kildebeskyttelsen, som kort fortalt er journalister og mediers ret til at beskytte identiteten på kilder, som kommer med informationer til medierne.

»Vi kan sagtens forstå, at politiet er i gang med at efterforske den konkrete sag. Vi mener bare ikke, at det må kunne ske på bekostning af alle andre kilder, som er uvedkommende for denne sag. Vi mener simpelthen ikke, at politiet har den fornødne forståelse for de vilkår, som pressen arbejder under. Den del af kildebeskyttelsen bliver vi nødt til at gå videre med til landsretten,« siger Hans Jakob Folker.

Det var en dommer ved Retten i Glostrup, der tirsdag gav politiet lov til at beslaglægge computere, email-korrespondancer og mobiltelefoner hos Aller Media i forbindelse med efterforskningen af Se og Hør-sagen. Det kulørte ugeblad er beskyldt for ulovligt at have overvåget kendtes kreditkortoplysninger, som den særlige »tys-tys-kilde« angiveligt lækkede fra databaserne hos betalingsvirksomheden Nets.

Politiet nåede at ransage Aller og beslaglægge materiale fra et aflåst rum i Aller-domicilet på Havneholmen i København, men mediehuset kærede øjeblikkeligt sagen til landsretten og anmodede om, at der bliver truffet beslutning om »opsættende virkning«. Det har mediehuset fået medhold i, og det betyder helt konkret, at politiet ikke må gennemgå det beslaglagte materiale, før landsretten træffer en afgørelse.

»Vi er rigtig glade for, at vi nu får mulighed for, at landsretten kan tage stilling til sagen, inden materialet lægges åbent frem til politiet,« siger Hans Jakob Folker til Berlingske.

Siden sagen begyndte at rulle i slutningen af april, har mediehuset foretaget en intern efterforskning af sagen med advokat Henrik Stagetorn i spidsen. Den eksterne og uvildige undersøgelse forventes at være færdiggjort i løbet af næste uge.

Indtil nu er journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping sigtet i sagen. Det samme er de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal samt »tys-tys-kilden« og Aller Media som juridis person.