Østre Landsret straffer en ung mand med fængsel i to et halvt år for på vandscooter at have forårsaget to unge kvinders død i Københavns havn.

I byretten fik den 25-årige mand to års fængsel, men anklagemyndigheden havde anket sagen til landsretten med henblik på skærpelse.

Kravet var fire års fængsel, og to af landsrettens medlemmer ønskede da også at straffe manden med fængsel i tre år. Et flertal på tre dommere mente imidlertid, at en skærpelse på seks måneder var det rette.

Video øverst viser den rørende mindehøjtidlighed for ofrene for vandscooterulykke: Vennerne lagde blomster og græd i stilhed:

Inkluderet i de to et halvt års fængsel er desuden en straf på syv måneder, som den dømte havde med sig fra en tidligere dom.

Foto: Uffe Weng/Mathias Øgendahl (arkiv).
Foto: Uffe Weng/Mathias Øgendahl (arkiv).
Vis mere

Det var om aftenen 6. maj 2017, at den unge stilladsarbejder bragede ind i en lille udlejningsbåd med en gruppe unge kvinder, der alle var udvekslingsstuderende fra USA.

Både Leah Bell fra delstaten Louisiana og Linsey Malia fra Massachusetts blev 21 år. De resterende ombordværende overlevede.

Efter ulykken flygtede den 25-årige og en gruppe kammerater på vandscootere til havnen i Brøndby.

Kort tid efter dukkede politiet op, og gruppen blev anholdt. I den forbindelse erkendte manden sig skyldig, og det har han fastholdt sagen igennem.

SE VIDEO: Rørende mindehøjtidelighed for ofrene for vandscooterulykke: Vennerne lagde blomster og græd i stilhed:

/ritzau/