Tre personer er blevet dømt for at have smuglet adskillige personer til Danmark fra primært Syrien.

Nykøbing Falster. Et syrisk ægtepar og en irakisk mand har fået mildnet deres straf for organiseret menneskesmugling af Østre Landsret.

Landsretten har torsdag idømt irakiske Falah Amiri Al-Karawili og syriske Mohamed Amin Dervish et år og ni måneders fængsel. De bliver samtidig udvist for bestandig.

Syriske Mihan Omer er blevet idømt et års fængsel og bliver også udvist. Dog ikke for bestandig, men med indrejseforbud i seks år.

Det er en kortere fængselsstraf, end den som byretten idømte de tre sidste efterår. Her blev trioen idømt to år og seks måneders fængsel hver af Retten i Nykøbing Falster.

Statsanklager Steen Saabye fortæller, at der i landsretten er sket frifindelse i nogle af forholdene, som de tre var tiltalt for.

- Men man har efter en samlet vurdering fundet, at der er tale om menneskesmugling efter paragraf 125 a. Og det er jeg godt tilfreds med, siger anklageren.

Straffelovens paragraf 125 a omhandler menneskesmugling, hvor det blandt andet er en skærpende omstændighed, hvis der er tale om menneskesmugling af "organiseret karakter".

De tre dømte har indsmuglet adskillige personer til Danmark - primært fra Syrien. Menneskesmuglingen begyndte i sommeren 2013 og fortsatte indtil efteråret 2014.

De tre blev i byretten dømt for at have smuglet flere end 40 personer ind i landet. Prisen for at smugle en person kunne løbe helt op i 55.000 kroner.

Anklager Anne Marie Fink, der førte sagen i byretten, har tidligere kaldt sagen en af de største sager om smugling af udlændinge for penge.

I efterforskningen af sagen har politiet blandt andet aflyttet trioens telefoner, og hjemme hos irakeren blev der fundet syv simkort, der havde været i 24 telefoner.

Ægteparret, der har tre børn, kom til Danmark for seks år siden.

Selv om de tre skal udvises, når de har udstået deres straf, kan det vise sig at have lange udsigter med at få dem sendt ud af landet.

Situationen i både Syrien og Irak kan nemlig betyde, at de må blive i Danmark på tålt ophold.

/ritzau/