Jane Pedersen fra Café Viking viser d.23.august 2012 de brosten, hun fik smidt igennem sine ruder på cafeen, imens der var kunder. Café Caféen har fået smadret ruderne af lokale bøller, fordi Jane Pedersen ikke vil betale beskyttelsespenge. Derfor indkaldte hun i dag politi, lokale forretningsdrivende og pressen til et møde om problemet. (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2012)
Jane Pedersen fra Café Viking viser d.23.august 2012 de brosten, hun fik smidt igennem sine ruder på cafeen, imens der var kunder. Café Caféen har fået smadret ruderne af lokale bøller, fordi Jane Pedersen ikke vil betale beskyttelsespenge. Derfor indkaldte hun i dag politi, lokale forretningsdrivende og pressen til et møde om problemet. (Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix 2012) Foto: Katrine Emilie Andersen

Massiv opbakning til 67-årig efter hun åbent har afvist at betale beskyttelsespenge til kriminelle på Nørrebro

Sympatien og støtteerklæringerne strømmer imod den modige værtshusholder Jane Pedersen, 67, der ikke vil finde sig i at blive afpresset af unge kriminelle.

Siden
jane
, fordi hun angiveligt var så uheldig at drive sin "Cafe Viking" i en indvandrerbandes "distrikt", har hun ligget vandret.

- Telefonen her i baren har ikke stået stille, og jeg har også haft besøg af et tv-hold. Det er meget overvældende, men dejligt med den store opbakning, siger Jane Pedersen til bt.dk.

LÆS OGSÅ:
jane


Og også bt.dks læsere har haft travlt med at vise Jane deres støtte. På to timer har historien om hendes kamp mod afpresserne udløst langt over 500 kommentarer på nettet og Facebook, og mange af dem giver udtryk for stor beundring for Janes mod:

- Det er modigt og det der skal til, - godt gået! Håber der er fuld opbakning fra politiet og politikerne....Stærkt, og vi er nødt til at stå sammen nu og begynde at gøre lidt modstand mod bander og kriminalitet!!, skriver en læser.

Samme tone anslår "Jytte" her på bt.dk:

- Det er godt gået Jane, du er bare for sej. Held og lykke med dit værtshus. Håber de er blevet skide bange dem der ville afpresse dig.

Også S. Andersen giver udtryk for sin respekt:

- Det er ikke altid omkostningsfrit at sætte sig op mod sådan en flok bøller, men hvis alle gjorde som Jane, så ville de typer få betydeligt sværere ved at true og afpresse lovlydige borgere. Respekt!

Og Kim Botoft Pedersen er lige så imponeret:

- Jeg kan kun tage min hat for dig og dit personale. Jeg tager klart afstand fra pengeafpresning. Så forsæt KAMPEN.

DELTAG I DEBATTEN OG AFSTEMNINGEN NEDENFOR

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.