En 59-årig kvindelig lærer fra Ølstykke er blevet fyret, fordi hun i januar mistede besindelsen og gav en seks-årig dreng en lussing.

Tirsdag blev hun ved Retten i Hillerød idømt 10 dagbøder af 200 kroner.

Det skriver lokalavisen.dk.

Kvinden har været lærer i 34 år, og de seneste 10 år har hun været ansat på Bækkegårdsskolen i Ølstykke, hvor episoden fandt sted.

Den seks-årige dreng havde slået en anden dreng fra klassen, og da læreren greb ind og spurte ham, hvorfor han gjorde det, svarede eleven ved at spytte på hende og slå hende i ansigtet. Det fik læreren til at miste besindelsen: Hun slog drengen med flad hånd, så hans læbe begyndte at bløde.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK



Det var læreren selv, der indberettede episoden til skolens ledelse. I retten kom det frem, at andre lærere og pædagoger tidligere have udøvet 'lovlig magtanvendelse' overfor drengen, der blev beskrevet som 'en dreng med udfordringer.'

Udover fyringen og bøderne blev læreren også dømt til at betale sagens omkostninger.



Danmarks Lærerforening har også været involveret i sagen, men ønsker ikke at kommenterer de konkrete forhold. 

Per Sand fra foreningens forretningsudvalg og formand for Organisations- og arbejdsmiljøudvalget bekræfter dog over for bt.dk, at foreningen oplever flere og flere sager, hvor lærere bliver anmeldt for vold. Han understreger dog, at det heldigvis er sjældent, at sagerne som her ender i retten.

De mange sager er efter hans mening udtryk for, at der er problemer med inklusionen. Lærerne er pressede. De skal håndterer flere og flere elever i klasserne, og mange af børnene har diagnoser eller af andre årsag særlige behov.

- Flere af de børn, vi tidligere så i specialtilbud med diagnoser og lignende, bliver i dag integreret i normalklasserne. De kommer i klasser med børn, som er anderledes end dem, og ofte har deres lærere heller ikke den faglige viden om, hvordan de skal håndteres, siger han og understreger, at han selv er tilhænger af inklusion, hvis det bliver foretaget under de rigtige forudsætninger.

- De tilstrækkelige midler skal være til rådighed, så alle børn kan få et fornuftigt udbytte, siger Per Sand.

Han understreger, at Danmarks Lærerforening finder sager som den i Ølstykke meget ulykkelige - både for den pågældende elev, læren og de øvrige børn, forældre og kolleger omkring klassen.