Det blev en fuser for politiet, da de i eftermiddags forsøgte at få fængslet en 28-årig rumænsk kvinde i drabssagen fra Nørresundby.

Efter et mere end tre timer langt grundlovsforhør i retten i Hjørring besluttede dommeren sig for, at kvinden skulle løslades, og dermed mente han ikke, at anklagerens sigtelse om medvirken til drab kunne holde vand.

Den 28-årige kvinde havde selv meldt sig til politiet skærtorsdag aften og sagt, at hun havde været med i Nørresundby, da en 57-årig rumæner blev knivdræbt.

Men allerede ved starten af retsmødet i Hjørring nægtede hun sig skyldig, og politiet jagter nu hendes kæreste for drabet.
 Politiadvokat John Kølbæk  sagde efter retsmødet i Hjørring til B.T., at han havde kæret dommerens afgørelse til landsretten.

Kendsgerningerne omkring det brutale knivdrab ligger derfor endnu meget uklart, også fordi dørene blev lukket ved retsmødet i Hjørring. Hvem har gjort hvad, og hvor mange har der været til stede, da ugerningen fandt sted i det faldefærdige og tvangsauktionsramte hus i Nørresundby?
Det skal politiet nu nærmere få opklaret.

Huset har i længere tid været hjemsted for rumænere, hvoraf de fleste slet ikke har nogen fast adresse i Danmark. Og politiet har flere gange før været tilkaldt til forskellige kriminelle aktiviteter på stedet

- Der er ikke noget tyder på, at kvinden er i familie med den dræbte, sagde chefen for efterforskningen i drabssagen, Torben Jensen Nordjyllands politi før grundlovsforhøret.
Hverken den 28-årige kvinde eller den 57-årige mand, som er dræbt havde fast adresse i Danmark, men det er politiets opfattelse, at de har befundet sig i Danmark i et godt stykke tid.

Den 57-åriges identitet kunne fastslås af politiet dels ved hjælp af papirer fundet i huset og dels af afhøringer i det rumænske miljø.

På grund af løsladelsen  har Nordjyllands politiet nu intensiveret jagten på den 28-årige kvindes kæreste.

Kriminalteknikere har fundet flere knive i huset, men det er endnu for tidligt at sige, om en af dem er drabsvåbnet.

Politiet ønsker ikke at offentliggøre navnet på den dræbte, idet man først via den rumænske ambassade vil sørge for, at pårørende i Rumænien bliver underrettet