Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To beboere på Sydvej 16 i Helsingør hørte natten til lørdag lyde fra den lejlighed, hvor en 43-årige kvindelige overbo mistede livet.

Det fortæller de til BT. 

Claus Reincke og Anja Angelicka Holm kom hjem fra en bytur ud på natten, og her hørte de tumult fra den et-værelses lejlighed, der ligger umiddelbart over deres egen.

Parret tog ikke videre notits af larmen, da der ofte har været ballade i overboens lejlighed, som i perioder fungerede som tilholdssted for dele af det lokale misbrugsmiljø. Derfor gik de blot i seng. Først da de i formiddag stod op og så en mængde biler med blå blink i området, indså de, at noget var meget værre fat end sædvanligt.

- Først tænkte vi, at der nok var en, der havde taget en overdosis i lejligheden, men da politiet så begyndte at afsøge hele området med hunde, vidste vi godt, at den var helt gal. Og vi vidste med det samme, hvem det måtte dreje sig om. Vi er dybt rystede, siger de to underboer samstemmende og understreger, at de naturligvis havde handlet, hvis de havde haft grund til at tro, at deres overbos liv var i fare.

De mange udrykningskøretøjer var på stedet, fordi ambulancereddere klokken 05.11 fandt en kvinde død med talrige tegn efter vold på gulvet i lejligheden på anden sal. Efter flere undersøgelser har politiet lørdag eftermiddag bekræftet, at der var tale om adressens enlige beboer - en 43-årig kvinde med svenske rødder. 

Ambulancen var tilkaldt af en anden svensk kvinde, som stadig befandt sig på adressen ved ambulancens ankomst. Den 63-årige kvinde var dog så påvirket af alkohol eller stoffer, at hun ikke kunne give en sammenhængende forklaring om, hvad der var sket.
 
Kvinden blev anholdt, og kort efter blev også en 43-årig mand, der bor i en anden opgang i området, taget med på stationen.

Claus Reincke og Anja Angelica Holm mener, at det kan være en person, som den nu afdøde gennem længere tid havde haft et omtumlet forhold til. De forklarer, at den pågældende flere gange har banket på hos dem og de øvrige naboer i opgangen for at undskylde for larm efter voldsomme opgør i lejligheden, der nu er blevet gerningssted for et formodet drab.

Nordsjællands Politi oplyser lørdag eftermiddag, at de tekniske undersøgelser af lejligheden er afsluttet uden at det er lykkedes at fastslå dødsårsagen. Det vil nu blive forsøgt ved en obduktion mandag.

Politiet vurderede stadig lørdag eftermiddag, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Andre læser også