En 72-årig mand sigtes for at have dræbt sin 66-årige kone med en gasgrill i Hornsherred.

Midt- og Vestsjællands Politi tror at der ligger et drab bag en 66-årig kvindes død i et sommerhus i Hornsherred onsdag aften.

Den 72-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Afhængig af den 72-åriges tilstand vil retsmødet evt. blive afholdt uden den 72-åriges tilstedeværelse. Det oplsyer Midt- og Vestsjællands politi torsdag formiddag.

Såvel kvinden som hendes 72-årige mand lå livløse, da hjemmeplejen onsdag aften kom for at tilse kvinden, som var alvorligt syg, oplyser politiet.

Parret lå i husets soveværelse. Vinduerne var tapet til og en havegrill var trukket ind i soveværelset.

Manden blev bragt til Rigshospitalet, hvor han er indlagt under politibevogtning.

Han er stadig i live.

Det var tidligt torsdag morgen uvist, om parret havde aftalt at begå selvmord, eller om manden først slog kvinden ihjel og derefter forsøgte at tage sit eget liv.

Det dramatiske dødsfald har skræmt beboerne på sommerhusvejen, som bt.dk talte med torsdag morgen.

Allerede onsdag aften så en nabo politiet ankomme til adressen med blå blink, og den afdøde kvindes hjemmehjælper så han også ved huset.

Ifølge naboen var kvinden multihandikappet som følge af fremskreden sclerosesygdom. En sygdom som bandt kvinden til sin kørestol, og som gjorde at hun meget ofte var på hospitalet og at hun til slut ikke vejede meget mere end 35 kilo.

- Han har brugt de sidste 10 år på at passe hende, men med hendes tilstand så det ikke ud til, at der ikke ville gå lang tid, før der skete noget. Men at der skulle være tale om mord, lyder absurd i mine ører. Han har altid været humoristisk, sød og rar de gange jeg har snakket med ham. Jeg tror ikke der er noget ondt i den mand, fortæller en nabo til bt.dk´s udsendte medarbejder.