Foto: Asger Ladefoged

Onsdag blev en 43-årig kvinde fænglset for at have sendt bombetrusler til blandt andre Danmarks Statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kvinden blev tirsdag kl. 15:00 anholdt af Fyns Politi. Onsdag blev hun i Retten i Svendborg sigtet for at have fremsendt 12 forskellige trusler siden udgangen af december sidste år.

Anholdelsen skete ifølge Fyns Politi, da de tirsdag fik en mail fra kvinden, hvor hun truede med, at en bombe var placeret i en offentlig bygning på Fyn. Hun skrev, at den var sat til at eksplodere kl 10:00, og at hun kun ville oplyse adressen, når hendes klage var blevet behandlet.

Ud over Fyns Politi og Statsministeren er de forskellige trusler blandt andet blevet sendt til Svendborg Kommune, Justitsministeriet, Rigspolitiet og ombudsmanden.

Fyns Politi skriver i en pressemeddelelse, at den sigtede skrev i sine trusler, at hun ville lamme hele Danmark ved på en bestemt dag at fremsende bombetrusler. I bombetruslerne skrev hun, at der var anbragt bomber i offentlige bygninger, busser og tog forskellige steder i landet. Bomber, som ville springe på forskellige tidspunkter. Hun skrev derudover til flere, at hun ville slå folk ihjel ved at kaste håndgranater ind i folkemængder.

Sas

Ifølge TV2 Fyn har kvinden erkendt sig skyldig.

De oplyser også, at kvinden angiveligt skulle have kæmpet med myndighederne siden 2007 i forbindelse med en retssag.

Retten i Svendborg har besluttet, at varetægtsfængsle kvinden på psykiatrisk afdeling i syv dage, da der er fare for, at hun vil begå lignende kriminalitet, hvis hun er på fri fod.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.