En kvinde skal otte måneder i fængsel for at have voldtaget en mand. Hendes appel blev i går afvist af retten.

En svensk kvinde skal nu otte måneder på vand og brød for at have voldtaget en mand. Det bestemte overretten i norske Gulating, efter at have afvist kvindens appel. Det skriver norske VG nett.

Voldtægten, som kvinden er dømt for, skete i en lejlighed, som tilhørte kvindens kæreste. Ifølge retsudskriftet skal kvinden have knappet hans bukser op, mens han sov, og derefter udført oralsex.

Kvindens 20-årige ven var også tilstede, da seancen foregik, men manden, der ufrivilligt fik oralsex, vågnede op - og blev rasende og fornærmet.

Kvindens forsvarer udtalte i byretten, at der ikke er sammenhæng mellem det kvinden har foretaget sig - og så det man forstår ved voldtægt.

Men retten lagde vægt på, at de psykiske reaktioner og fornærmelsen af den sovende mand, er alvorlige. Retten var også ligeglad med, at det nu er to år siden begivenheden fandt sted - og at der gik et helt år, før hun blev tiltalt.

Afgørelsen må siges at høre til sjældenhederne, og tilfældet har vakt opsigt også internationalt. Så vidt vides, er en lignende dom ALDRIG blev afsagt i Danmark.

haj@bt.dk