En kvinde mistede tidlig tirsdag morgen livet på landevejen mellem Grindsted og Give.
En kvinde mistede tidlig tirsdag morgen livet på landevejen mellem Grindsted og Give. Foto: Peter Clausen

En 49-årig kvinde døde på stedet, da hun tirsdag morgen kørte ind i en tysk lastbil, der befandt sig på tværs af en landevej mellem Give og Grindsted.

Den tyske lastbil, der kørte i vestlig retning ad Diagonalvejen mellem Give og Grindsted, var kørt for langt tirsdag morgen, hvilket fik chaufføren til at stoppe op og bakke:

- Han vil vende lastbilen ved at bakke ind på en lille vej, der hedder Skovsbovej. Det gør han ved at bakke anhængeren ind over modsatte kørebane og ind på den lille vej, fortæller Peter Verner Hansen, der er leder af sagscenteret hos Sydøstjylland Politi i Vejle.

Den 49-årige kvinde kom kørende i modsatte retning af lastbilen, og hun overså tilsyneladende den bakkende lastbil.

- Hun ser ikke, at anhængeren er på vej ind på denne lille sidevej og på vej over hendes kørebane. Så hun kører ind under anhængeren, siger Peter Verner Hansen, der fortæller, at den 49-årige kvinde, der kommer fra Lindved, blev dræbt på stedet.

Politiet ved ikke, hvorfor kvinden overså lastbilen. Diagonalvejen er en mørk landevej, men der var sidemarkeringslygter på lastbilen. Politiet ved heller ikke, hvor hurtigt kvinden kørte, eller om den 35-årige tyske lastbilchauffør ikke havde orienteret sig godt nok, før han bakkede.

- Bilinspektørerne er ved at undersøge uheldet, og så kan vi forhåbentlig komme det nærmere, siger Peter Verner Hansen.

Ulykken skete kort før klokken 5.23, og kvinden var alene i personbilen. Der var ingen andre, der kom til skade ved ulykken. Lastbilchaufføren slap helt uskadt og er tirsdag morgen blevet afhørt af politiet.

- Han risikerer at blive sigtet for straffelovens paragraf 241 - uagtsomt manddrab - i forbindelse med færdselsuheldet, fortæller Peter Verner Hansen.

Diagonalvejen var i forbindelse med ulykken spærret i flere timer tirsdag morgen, hvilket gav nogle trafikale problemer. Vejen er dog tirsdag formiddag blevet genåbnet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.