Politiet har anholdt en kvinde i sagen om drabet på en 51-årig mand i Gullestrup ved Herning. Hun er sigtet for medvirken til drab.

Kvinden blev anholdt tirsdag eftermiddag, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der desuden beretter, at hun senere onsdag vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Her vil man kræve hende varetægtsfængslet, lyder det fra politiet, der dog ikke kan gå yderligere i detaljer med hendes relation til den 51-årige mand, der tirsdag formiddag blev fundet død på sin bopæl i Lupinens kvarter.

Over et døgn efter fundet arbejder politiets teknikere stadig på stedet. Det oplyser Anne Kirkegaard, der er kommunikationsmedarbejder ved politikredsen, som efterforsker sagen som en drabssag.

Efterlyste Sam Alimalayeri
Efterlyste Sam Alimalayeri
Vis mere

Politiet fik tirsdag formiddag en henvendelse fra en bekymret borger, der ikke kunne få fat i den 51-årige mand.

Ved politiets ankomst kunne man konstatere, at manden var afgået ved døden, og man undersøgte i første omgang sagen som et såkaldt mistænkeligt dødsfald.

Når politiet gør det, er det, fordi dødsårsagen ikke er åbenlys, og findestedet bliver derfor behandlet som et gerningssted, så der ikke går eventuelle spor tabt, hvis der skulle ligge en forbrydelse bag.

Senere tirsdag var politiet kommet så langt med undersøgelserne, at man offentligt meldte ud, at der formentlig er tale om et drab.

Omstændighederne for denne formodning kan man tirsdag formiddag endnu ikke sige noget om, fortæller Anne Kirkegaard.

Hun understreger dog, at den efterlysning, som politikredsen tirsdag aften sendte ud, fortsat er aktuel.

Man er altså stadig på udkig efter 38-årige Sam Alimalayeri, som, man mener, har forbindelse til det formodede drab.

Hvilken rolle, politiet mener, han konkret har spillet, er endnu uvis for offentligheden.

Det oplyses dog, at borgere, der skulle vide, hvor han befinder sig, ikke selv skal tage kontakt, men i stedet kontakte politiet med det samme.

For nuværende har man endnu ikke fået nogen henvendelser i sagen, oplyser Anne Kirkegaard, der opfordrer borgere med viden i sagen til at kontakte politiet på 114.

Yderligere en person er anholdt i sagen, men forventes løsladt efter afhøring, da der ikke er fundet grundlag for at fremstille pågældende i grundlovsforhør.