Politiet har anholdt en kvinde, der formodes at stå bag et særdeles groft hjemmerøveri i sidste uge.

Det er lykkedes politiet i København at anholde en ung kvinde, som man formoder står bag et særdeles groft hjemmerøveri mod en 85-årig kvinde på Amager natten til fredag i sidste uge.

Ved røveriet hældte den unge røver en flaske spiritus ud over offerets seng og satte ild til sengen, hvorefter hun flygtede til fods med kontanter og smykker fra den ældre kvinde.

- Vi har anholdt den dame, som vi mistænker for røveriet. Det er vidneforklaringer og efterforskning, der har ført til anholdelsen, siger Gunnar Nørager, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Han oplyser, at flere spor peger på den 34-årige kvinde, som man nu har anholdt. Politiet fandt og anholdt kvinden sent mandag aften, og hun er blevet afhørt i løbet af natten.

- Vi har en idé om, at det er hende, siger Gunnar Nørager, der ikke vil ind på, hvad kvinden har fortalt under afhøringen.

Den 85-årig kvinde blev natten til fredag overfaldet i sit hjem på Ny Skelgårdsvej i Kastrup.

Hun lå og sov, da hun blev vækket ved, at røveren trak hendes dyne op over hovedet på hende og herefter slog hende med en genstand.

Det lykkedes selv for den 85-årig kvinde at slukke ilden i sengen. Hun kvalte ilden med en pude og bar derefter det rygende sengelinned ud i badekaret.

/ritzau/