Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mohammed-tegneren Kurt Westergaard kalder dommen mod tre norske terrorister, der ville slå ham ihjel for 'acceptabel'.

Da Norges første terrorsag nogensinde var under oprulning i juli 2010 befandt Danmarks eneste verdensberømte satiriker sig i Oslo.

Tre mænd blev anholdt og sigtet for terror. De var ved at fremstille en bombe, som angiveligt skulle have været brugt mod Jyllands Posten. Desuden havde de angiveligt planlagt at slå Kurt Westergaard ihjel for hans karrikaturtegning af profeten Mohammed med en bombe i sin turban.

I dag faldt så dommene ved Tingsretten i Oslo.

LÆS OGSÅ: 

Syv års fængsel til hovedmanden, tre år og seks måneders fængsel til en anden, mens den tredje - som fik samvittighedskvaler og angav sine kumpaner - blev frikendt for terrortiltalen, fik fire måneders fængsel for medvirken.

- Det er tilfredsstillende, siger Kurt Westergaard fra hjemmet ved Århus, hvor sikkerhedsfolk og norsk tv sætter en farverig dagsorden på den i forvejen farverige tegners dag. De er ved at møblere stuen om til ære for tv, da bt.dk får ham i tale.

- Altså når man sammenligner dommen med, at den unge mand, der trængte ind i mit hjem og forsøgte at dræbe mig, fik ni års fængsel, så synes jeg, det er helt acceptabelt, siger Westergaard.

Da de tre mænd blev anholdt i Oslo, blev Kurt Westergaard sendt hjem til Danmark med en historisk klodset offentlig forklaring, brygget sammen i al hast af den Politiets Sikkerhedstjeneste (PST).

LÆS OGSÅ: 

- De sagde, at jeg havde fået et hjertetilfælde, småklukker Kurt Westergaard.

- Men der var jo ikke ret mange journalister, der troede på, at Norge ville sende en hjertepatient hjem til Danmark frem for at behandle ham på stedet. Så det slap jo hurtigt ud.

- Det var jo også første gang, de havde en terrorsag der oppe, så det var nok derfor, mener Kurt Westergaard.