Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard tager nyheden om anholdelserne for terrorplaner mod Jyllands-Posten med afklaret ro.

- Jeg har drøftet sagen med PET, som har rådet mig til at holde lav profil. Så jeg udtaler mig ikke. Men det er jo beklageligt, at man ikke kan udtale sig, for det
er jo ytringsfrihed, det hele handler om, fortæller Kurt Westergaard, der fik beskeden om anholdelsen af de to mænd i Chicago kl. kvart over fire i eftermiddags.

De to anholdte havde, ifølge FBI, planer om at dræbe både Kurt Westergaard og kulturredaktør Flemming Rose. De ville også angribe Jyllands-Postens kontorer i København og i Viby udenfor Århus - alt sammen for at hævne, at avisen bragte 12 tegninger af profeten Muhammed i 2005.

Kurt Westergaard virker ikke specielt rystet over nyheden om terrortruslen, da bt.dk taler med ham i hans hjem i Århus. Her ånder alt tværtimod af fred og ro. Kurt Westergaard og hans kone har besøg af deres børnebørn, der hygger sig med strikning og kagebagning, fuldstændig upåvirket af udenlandske terroristers morderiske planer.

Kurt Westergaard fortryder stadig ikke sin tegning af profeten, fortæller han til B.T.

- Jeg tror, denne situation ville opstå før eller siden. Havde det ikke været min tegning, så havde det bare været noget andet, der havde udløst det, forklarer tegneren.

- Jeg har indstillet mig på, at det her fortsætter min tid ud, og det er min kone også, lyder det fra en afklaret Kurt Westergaard.

Chefredaktør: Medarbejderne er bekymrede
Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen understreger overfor bt.dk, at der er vigtigt ikke at gøre en større sag ud af terrortruslerne mod Jyllands-Posten end nødvendigt.

- Medarbejderne er selvfølgelig bekymrede, men vi læner os op ad
PET's anvisninger. Det er vigtig ikke at piske en stemning op, forklarer han til bt.dk.

- Det er ikke noget nyt. I de sidste år har vi levet med
vagter og politibeskyttelse, men det gør selvfølgelig medarbejderne bekymrede,
at der er tale meget konkrete og håndfaste trusler, forklarer Jørn Mikkelsen til bt.dk.Han forklarer i øvrigt, at man på Jyllands-Posten ikke ved mere om sagen, end det der står i PET's pressemeddelse.