Den 17-årige Kundby-pige, der ved Retten i Holbæk er tiltalt for forsøg på terror mod to skoler, så tilsyneladende op til Omar el Hussein, som stod bag terrorangrebet på Krudttønden og ved en synagoge i København i 2015.

Det kom frem i Retten i Holbæk torsdag, hvor anklager Kristian Kirk Petersen fortsatte sin afhøring af den 17-årige tiltalte pige, der var 15 år, da hun i begyndelsen af 2016 blev anholdt i sit hjem i Kundby.

Anklageren fremlagde i retten, hvordan den tiltalte pige under en afhøring i november 2016, mens hun var anholdt, har fortalt, hvordan hun mente, at Omar el Husseins gerninger var i orden.

»Hun så op til ham, idet han døde som martyr og muslim. Hun mente, det var ok, det han havde gjort, hun støttede hans gerninger,« læste anklageren op fra afhøringsrapporten fra den 2. november 2016.

Efterfølgende tog den 17-årige pige også Omar el Husseins efternavn og kaldte sig flere steder sit fornavn efterfulgt af 'el Hussein'. Blandt andet i nogle sider, hun skrev under sit fængselsophol, som hun har kaldt 'Vejen til Jihad'. Anklageren kalder fortællingen en dagbogslignende fortælling, mens den tiltalte selv fortæller, at det meste var fiktion.

Den tiltalte pige forklarede, hvorfor hun tog hans navn.

»Jeg syntes, han var lidt sej, så tog jeg hans navn,« forklarede hun i retten, mens hun sad stille iført gråt joggingtøj og hvide sneakers.

Anklageren spurgte efterfølgende, om hun mente, hun på det tidspunkt selv var radikaliseret. Det benægtede den tiltalte pige.

»Jeg synes bare ikke, man er radikaliseret, hvis man tager ens navn,« forklarede hun.

Anklageren spurgte igen ind til, om hun sympatiserede med Omar el Husseins terrorangreb i København i 2015.

»Men du synes, det var okay, det han havde gjort,« spurgte anklageren.

»Nej, det gjorde jeg ikke,« lød svaret fra den tiltalte.

Anklageren spurgte herefter ind til, hvorfor den tiltalte tog Omar el Husseins navn, hvis hun ikke sympatiserede.

»På det tidspunkt synes jeg, det var okay, men det var meget kort,« forklarede den 17-årige pige.

Hun har fastholdt, at hun ikke havde tænkt sig at begå terror mod de to skoler, men blot ville virke interessant og spændende over for andre, fordi hun havde et kedeligt liv.

Afhøringen af den 17-årige tiltalte pige fortsætter torsdag i Retten i Holbæk, hvor også forsvarsadvokat Mette Grith Stage senere skal afhøre den tiltalte pige.

Kundby-sagen startede ved Retten i Holbæk onsdag den 19. april, hvor en 17-årig pige er tiltalt for at forsøge at bombe to skoler.

Anklagemyndigheden har tidligere fortalt, at man vil nedlægge påstand om en forvaringsdom, som er en af de hårdeste straffe herhjemme. I retten har forsvarsadvokat Mette Grith Stage erklæret, at pigen nægter sig skyldig i forsøg på terrorisme, men erkender sig skyldig i at have stukket en pædagog med et glasskår i maveregionen på institutionen Grenen i Grenaa.

Der er afsat syv retsdage til sagen, og der forventes dom i begyndelsen af maj.

Der har tidligere været nedlagt navneforbud i sagen, men det er senere blevet ophævet. Af hensyn til pigens unge alder har BT valgt ikke at nævne den tiltalte 17-årige pige ved navn.