Retten i Holbæk idømmer en 17-årig fra Kundby seks års fængsel.
Retten i Holbæk idømmer en 17-årig fra Kundby seks års fængsel. Foto: Privatfoto (arkiv).

BT har valgt ikke at navngive den dømte pige af hensyn til hendes unge alder på gerningstidspunktet.

Anklagemyndigheden krævede, at pige fra Kundby skulle i forvaring. Hun idømmes torsdag seks års fængsel.

Retten i Holbæk idømmer en 17-årig pige fra Kundby seks års fængsel. Tirsdag blev hun kendt skyldig i anklager om at planlægge bombeangreb mod to skoler.

Anklager Kristian Kirk krævede, at pigen skulle i forvaring.

Men pigens forsvarer, advokat Mette Grith Stage, mente derimod, at forvaring var en alt for hård foranstaltning.

bonnichsen

»Man sender ikke en teenager i forvaring. Man sender hende i fængsel,« sagde hun blandt andet.

Fra sit pigeværelse i den vestsjællandske by Kundby forsøgte den dengang 15-årige pige i efteråret 2015 at tage kontakt med Islamisk Stat og organisationens leder.

Hun fik hul igennem til flere militante islamister, og i løbet af ganske kort tid blev hun radikaliseret. Det skete efter en rejse til Tyrkiet i sommeren 2015.

Merete

Hun satte sig siden for at gennemføre et bombeangreb mod Sydskolen i Fårevejle, hvor pigen var blevet mobbet. Angrebet skulle rettes mod en gallafest på skolen i januar 2016. Bomben skulle indeholde sprængstoffet TATP.

Stoffet har optrådt i flere terrorsager og er kendt under navnet Satans Mor på grund af sin ustabilitet. Pigen havde købt både brintoverilte og acetone i to Matas-butikker.

Kemikalierne indgår i sprængstoffet, og pigen lå også inde med manualer til fremstilling af bomber.

fg

Gallafesten på Sydskolen i Fårevejle løb af stablen 8. januar. Angrebet blev aldrig til noget. Pigen nåede ikke engang frem til at fremstille en funktionsdygtig bombe.

Herefter ændrede pigen planer og udså sig et nyt mål, den jødiske Carolineskole i København. Den plan blev heller ikke ført ud i livet.

3. januar 2016 blev pigen anholdt, og siden har hun siddet fængslet. Først på den sikrede institution Grenen og siden i Vestre Fængsel.

fg

På institutionen stak hun en pædagog ned med et skår fra et knust spejl. Det har hun gennem hele sagen erkendt, og det blev forhold blev hun også dømt for.

Pigen har nu 14 dage til at beslutte sig for, om hun vil anke sagen eller ej.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.