Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ghiath Eddin Sukkar tilbød sin nabo, at han kunne have sex med Giancarla Coppi, efter han havde slået hende ihjel i sin lejlighed i Lyngby.

Det fortæller kuffertmandens nabo, Reza Qasemi i retten.

Den iranske flygtning Reza Qasemi boede dør om dør med Ghiath Eddin Sukkar, som han også kendte fra sprogskolen. Han har tidligere fortalt BT, hvordan han i månedsvis kom helt tæt på Ghiath Eddin Sukkar, som han fotograferede med sin iPhone i forbindelse med et fotoprojekt om flygtninge.

Læs hele hans beretning og se alle billederne her.

Hvad Reza Qasemi ikke vidste var, at hans nabo havde siddet varetægtsfængslet for voldtægt mod en kvindelig lejer og var på vej til at slå en anden lejer ihjel.
Ghiath Eddin Sukkar er tiltalt for to voldtægter på en dansk og en filipinsk pige og for at have dræbt den 48-årige italienske kvinde Giancarla Coppi. Derudover er han tiltalt for usømmelig omgang med lig, fordi han pakkede italieneren ned i en kuffert og gemte den af vejen i et grønt område i Lyngby.

Læs også:

I retten fik Reza Qasemi hjælp af en iransk tolk til at afgive sin forklaring. Han fortalte, at han sad i sin stue og var ved at fremkalde en film, da han hørte skænderier og et skrig inde fra naboen. Han gik ind i sit soveværelse og kiggede ud af vinduet. Udenfor så han den tiltalte stå i sin have og kigge rundt. Hans krave på blusen var revet itu.

»Så snart han fik øje på mig, gjorde han sådan her,« sagde vidnet i retten og førte en finger over halsen.
Ghiath Eddin Sukkar forklarede efter spørgsmål fra sin forsvarer Lone Refshammer, at han lavede fakten for at fortælle sin nabo, at kvinden var død - ikke for at true ham.

Ghiath Eddin Sukkar bankede herefter på døren til Reza Qasemis lejlighed.

Læs også:

»Bliv hjemme. Du må ikke sige noget til nogen,« sagde Ghiath Eddin Sukkar til naboen.

Efter noget tid gik Reza Qasemi alligevel over for at se, hvad der var sket. Ghiath Eddin Sukkar sad i haven og røg en cigaret.

Han sagde: »Gå ind og se.«

Herefter gik Reza Qasemi ind i lejligheden, og der gjorde han et frygteligt syn

»Jeg så et lig. Jeg kunne se, det var en kvinde. Hun var halvt nøgen. Hun lå i Ghiaths soveværelse,« fortalte vidnet i retten.

Han kunne genkende kvinden, som Ghiath Eddin Sukkars kvindelige lejer.
Ghiath Eddin Sukkar kom ind i lejligheden. Han sagde:

»Hvis du vil, kan du have sex med hende.«

Det afviste naboen. I stedet opfordrede han Ghiath Eddin Sukkar til at ringe til politiet, men det ville kuffertmanden ikke.
I stedet bad han sin nabo om hjælp til at skaffe liget af vejen. Til politiet har Reza Qasemi fortalt, at Ghiath Eddin Sukkar foreslog at de skar hovedet af liget, men det kunne han ikke genkalde sig i retten.

Efter noget mundhuggeri så Reza Qasemi sit snit til at stikke af. Kuffertmanden løb efter ham, men efter nogle minutter slap han fra ham. Det har han fortalt til BT.

Efter to dage i chok kontaktede Reza Qasemi politiet og fortalte, hvad han havde set i sin nabos soveværelse. Politiet anholdte herefter begge mænd og fandt senere samme dag Giancarla Coppi i en kuffert i et grønt område i Lyngby. Reza Qasemi blev løsladt efter et grundlovsforhør og fik nogle dage senere et brev fra politiet om, at han ikke længere var under mistanke i sagen.

Ghiath Eddin Sukkar erkender vold med døden til følge mod Giancarla Coppi, men nægter, at der var tale om et bevidst drab. Han nægter sig også skyldig i de to voldtægter, idet han hævder, at kvinderne selv indvilgede i at have sex med ham.

I retten var Ghiath Eddin Sukkar iført blå og hvid vindjakke, grå jogginbukser og grå sneakers. Mens naboen afgav vidneforklaring så han stift frem for sig. Ind i mellem skævede han over til den mand, der i flere år var hans nabo og fortrolige.