Sorgen hænger nytårsdag som en tung, grå sky over Assens ved Mariagerfjord, hvor en 37-årig familiefar i de sidste minutter af 2014 mistede livet, da han antændte en krysantemumbombe. Det, der skulle have været et bragende, festligt indslag på årets sidste aften, endte i en nytårstragedie, som resten af selskabet chokerede bevidnede inde i huset, hvor nytårsfesten blev holdt.

Ulykken fandt sted på den lille Boeck Hansensvej i udkanten af byen, hvor flagene nytårsdag blafrer på halv stang ved husene, der ligger med udsigt til fjordens kolde, blågrå vand.

»Vi er alle i chok,«  siger en nabo til BT.

Politiet fik klokken 23.48 en anmeldelse om, at en mand var blevet ramt i hovedet af en raket. Da patruljen nåede frem stod det dog klart, at det var langt mere alvorligt, og betjentene kunne konstatere, at skaderne var så omfattende, at den 37-årige var afgået ved døden.

»Han var gået alene ud i haven for at fyre en raket af. Resten af selskabet, heriblandt også den 37-årigs familie, var indenfor, da de så et lysglimt fra haven. Ingen andre er kommet til skade i forbindelse med ulykken,« oplyser vagtchefen hos Nordjyllands Politi.

Kun et kvarters kørsel fra ulykkestedet i Assens afspærrer politiets minestrimmel det sted, hvor nytårsaftens anden fatale fyrværkeriulykke fandt sted. Kun 23 minutter efter politiet fik anmeldelsen om ulykken i Assens, blev en patrulje sendt til den lille by Skjellerup mellem Mariager og Hobro.

Anmeldelsen lød på, at flere personer var kommet til skade ved en eksplosion. Fremme på stedet kunne politibetjentene konstatere, at to mænd var kommet så alvorligt til skade, da de ville affyre en krysantemumbombe i et cirka et meter højt metalrør, at de havde mistet livet.

»Der er tale om to mænd på henholdsvis 24 og 25 år fra Hobro. Yderligere to personer var svært tilskadekomne. Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 24 og 28 år. De er begge fløjet til Rigshospitalet for behandling af deres skader. Deres tilstand betegnet som alvorlig. Pårørende til alle involverede er underrettet,« siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

Da nyheden om ulykken spredte sig i den lille by, bevægende flere af byens borgere sig ned mod ulykkesstedet.

- Alle kender jo alle i sådan en by som Skjellerup. Det er forfærdeligt, at det er gået så galt, siger en ung mand til BT.

Torsdag eftermiddag oplyser politiet, at de to tilskadekomne meldes uden for livsfare, men de ligger fortsat i respirator.