Fredag morgen læste Kristian Isbak nyheden om, at en ubåd blev meldt savnet ved Køge Bugt. Politiet efterlyste hjælp fra folk, der havde udstyr til at kigge under vandet, så derfor sejlede han ud med sin båd, Isbak, for at finde den savnede ubåd.

Cirka én time efter fik Kristian Isbak visual kontakt med ubåden og ejeren, Peter Madsen, der nu er sigtet for drab:

»Vi ser ubåden derude omkring klokken 11, hvor ejeren sidder og holder udkig fra ubådens tårn. På et tidspunkt kravler han ned, og så kommer der en luftstrøm op gennem ubåden. Derefter kommer ejeren igen op i tårnet, og ubåden begynder at synke,« fortæller Kristian Isbak, der er daglig leder i Isbak Marine Service, til BT.

Han fortæller, at Peter Madsen efterfølgende blev siddende, indtil ubådens tårn også befandt sig under vandet, hvorefter han lod sig flyde ud i vandet og blev reddet af en anden båd, der var ankommet til redningsstedet.

Kristian Isbak så ikke andre personer på ubåden, men siden er det altså kommet frem, at Peter Madsen er blevet sigtet for drabet på den svenske, kvindelige journalist, der var med ombord på båden. Den nyhed hørte Kristian Isbak fredag aften i radioen, og det fik maven til at slå en lille knude:

»Der går da et sug igennem maven, for har man forladt en båd, hvor der ligger et menneske i? Det er da en ubehagelig tanke. Vi har dog ikke set, at ejeren smed en person i vandet eller noget,« fortæller han til BT.

Da Peter Madsen blev reddet, fortalte han til politiet, at han torsdag aften havde sat den svenske journalist i land ved Refshaleøen. Siden har politiet afhørt manden, og det er altså endt med en sigtelse for drab.

Det er endnu uvist, hvordan ubåden sank, men Kristian Isbak hørte hverken nogen eksplosioner eller brag:

»Det undrer os da, hvordan en ubåd kan synke så hurtigt, men jeg har heller ikke nok forstand på det til at kunne udtale mig,« siger han.