Per Brændgaard er efterfølgende blevet frifundet for voldtægt.

---

Til trods for at en enig domsmandsret har fundet Per Brændgaard skyldig i voldtægt, får han opbakning fra en række af kvinder, der betegner sig selv som Per Brændgaards »krammevenner«.

De mener, at dommen på 14 måneders ubetinget fængsel var et justitsmord på krammeterapeuten.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at han er uskyldig,« siger 53-årige Jannie Hansen, der til daglig arbejder i psykiatrien.

Tirsdag blev Per Brændgaard kendt skyldig i voldtægt og blufærdighedskrænkelse af en 29-årig kvinde. Udover de 14 måneders ubetinget fængsel blev han frakendt retten til at udøve kropsterapi i et år, ligesom han skal betale 30.000 kroner i erstatning til den forurettede.

Per Brændgaard har udviklet en særlig form for krammeterapi.
Per Brændgaard har udviklet en særlig form for krammeterapi. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Kvinden aflagde forklaring bag lukkede døre, og det er derfor kun den juridiske dommer og de to lægdommere, der har hørt den side af sagen. Af anklageskriftet fremgår det, at hun til politiet har forklaret, at hun mindst en gang forsøgte at skubbe ham væk, at hun bad ham stoppe og sagde, at det gjorde ondt.

Per Brændgaard forklarede for åbne døre, at den 29-årige kvinde selv spillede op til ham, at hun frivilligt gik med ind i hans soveværelse og spredte benene. Men den forklaring blev fundet utroværdig af de tre dommere, der lagde vægt på den forurettedes forklaring og tilsidesætte Per Brændgaards.

Og det chokerer Jannie Hansen.

»Jeg kender Per så godt, at jeg ved, han ikke har gjort det,« siger Jannie Hansen.

Men gør det ikke indtryk på dig, at tre enige dommere har fundet ham skyldig?

»Det giver mig det indtryk, at mange mænd risikerer at blive dømt for noget, de ikke har gjort.«

Under retssagen blev tilhørerpladserne i retssal 27 fyldt godt op af kvinder, der var mødt op for at støtte krammeterapeuten. Flere gange under retssagen lød der fnis fra tilhørerrækkerne, og til sidst måtte dommeren bede de fremmødte om at dæmpe sig eller forlade retslokalet.

En af de kvinder, der var mødt op for at støtte Per Brændgaard, var 41-årige Susan. Hun begyndte at komme i krammeklubben for under et år siden og betegner nu sig selv som en privat ven af Per Brændgaard.

Per Brændgaard er dømt for at have voldtaget en 29-årig kvinde.
Per Brændgaard er dømt for at have voldtaget en 29-årig kvinde. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Jeg har fulgt sagen begge dage, og der har ikke været nogen beviser. Det er påstand mod påstand. Jeg tror på Per, men retten har valgt kun at lytte til hendes forklaring. På den måde kan man anmelde alle mulige for voldtægt og få dem dømt,« siger Susan, der ikke ønsker sit efternavn i B.T.

Selvom krammeterapeuten nu er dømt for voldtægt får han stadig opbakning fra krammevennerne i hans private »krammeklub«, der har til huse i den lejlighed på Østerbro, hvor voldtægten fandt sted.

En af dem er 47-årige Christina, der til daglig arbejder som personalekonsulent, er også oprørt over dommen.

Per Brændgaard i et kram.
Per Brændgaard i et kram. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

»Jeg blev meget chokeret over dommen. Det er synd for ham, for der er ingen beviser. Han er blevet uskyldig dømt, det er jeg overbevist om,« siger Christina.

51-årige Kirstine, der er også er medlem af krammeklubben, har valgt ikke at tage stilling til, om Per Brændgaard er skyldig. Men trods dommen har hun ikke noget problem med at kramme med Per Brændgaard.

»Jeg vil ikke have noget problem med at komme i krammeklubben, for jeg har kun haft et positivt indtryk af Per. Jeg har sågar prøvet at falde i søvn, mens vi krammede,« fortæller hun.

Per Brændgaard har anket dommen til frifindelse.

 
Hør Per Brændgaards reaktion på voldtægtsdommen, der idømmer ham fængsel i 1 år og 2 måneder.
Vis mere