En festlig nat under optagelserne af Kanal 5's reality-program 'Kongerne af Rømø' endte brat tidligt i lørdag morgen, da politiet bankede på døren til den landejendom, hvor deltagerne bor under optagelserne.

Deltageren med kaldenavnet 'Fissan', en 24-årig mand, der rigtigt hedder Jesper, var blevet anmeldt for voldtægt af en ung kvinde, han havde haft samleje med tidligere på morgenen. Fissan blev slæbt med til politistationen, afhørt og fremstilles i dag i grundlovsforhør, hvor det skal afgøres, om han skal varetægtsfængles.

Den påståede voldtægt skete for rullende kameraer og for øjnene af de andre deltagere, forklarer Jesper Jürgensen, der er informationschef for produktionsselskabet SBS Media til bt.dk.

- De så ikke på hele tiden, men de har i hvert fald set noget af det, fortæller han om hændelsen, der også er foreviget af de kameraer, der døgnet rundt overvåger programdeltagernes gøren og laden i huset.

Alle er blevet afhørt

De øvrige deltagere er alle blevet afhørt af politiet, ligesom produktionsselskabet også har stillet videomateriale til rådighed for politiets efterforskere.

- Vi tager det meget alvorligt og samarbejder selvfølgelig med politiet og afleverer vores bånd, siger Jesper Jürgensen, der er dybt overrasket over voldtægts-anmeldelsen.
 
- Mig bekendt har hverken deltagerne eller folkene fra produktionsholdet den opfattelse, at der skal være sket en voldtægt. Så det kommer som en overraskelse for dem alle.

- Pigen og hendes veninde blev oven i købet kørt hjem fra huset af vores produktionsfolk. Der gav de ikke udtryk for noget, så vi er virkelig overraskede over det her, siger Jesper Jürgensen, der derfor forventer, at Fissan bliver løsladt efter dagens grundlovsforhør.

Da alt er filmet kan han meget præcist fortælle, hvad der skete på Rømø i nat:

Fissan mødte to unge kvinder i byen, og de tog alle tre tilbage til huset ved 2-tiden i nat og festede videre. De var bl.a. i spaen, inden Fissan og den ene pige havde samleje lidt i klokken 3 i nat.

Pigerne forlod huset kl. 3.14 og blev kørt hjem.

Klokken 5.38 banker politiet på og meddeler, at pigen har anmeldt Fissan for voldtægt.

I alt ser 32 kameraer med, når deltagerne i programmet vælter sig i druk og hor. Pigen, der er over 18 år, blev også udstyret med et kamera, inden hun kom ind i huset. Så der skulle være rigeligt med bevismateriale, der kan afdække, hvad der helt præcist foregik i nat.

Programmet skal sendes på Kanal 5 til efteråret. Det er en efterfølger til programmet 'Kongerne af Marienlyst', og flere deltagere fra første program, heriblandt Fissan, deltager igen i årets udgave af reality-konceptet.

Serien udspiller sig i år på vadehavsøen Rømø, hvor seerne skal følge otte deltageres vilde sommer.

Om optagelserne fra nattens hændelse kommer til at indgå i 'Kongerne af Rømø' kan Jesper Jürgensen endnu ikke svare på.

- Det må vi lige tage senere. Det fylder ret meget lige nu, så vi må lige se, hvordan det her ender, før vi tager stilling til, hvordan det kommer til at indgå i programmet. Vi slutter i morgen efter et par gode uger med masser af fest, så det her lægger lidt en dæmper på stemningen i huset, siger informationschefen.