Kerteminde Kommune havde forgæves forsøgt at få de unge til at finde et andet opholdssted end de ældreboliger, hvor en pensionist i weekenden blev dræbt.

Hærværk, druk, tyveri, politianmeldelser og nervøse hjemmehjælpere. Alle i den lille fynske by Munkebo vidste, at det skabte problemer, når byens unge hang ud ved de ældreboliger, hvor blandt andre den 72-årige Kari Nygaard boede.

Alligevel fik teenagerne lov til at opholde sig hos de gamle, indtil det lørdag den 17. marts gik helt galt. Den 72-årige pensionist Kari Nygaard blev overfaldet i sit hjem af tre drenge på 15, 16 og 18 år og  at han tidligt søndag morgen omkom af sine kvæstelser.

Kerteminde Kommune erkender, at man var opmærksom på problemerne med de unge, inden drabet fandt sted.

- Jeg vil betegne det som et moderat problem, som vi var fuldt ud opmærksomme på. Vi synes også, at vi har grebet ind, men nu viser det sig jo, at vi nok ikke har grebet tilstrækkeligt ind, siger Inge Skov Madsen, der er Børne- og Familiechef i Kerteminde Kommune.

Ifølge kommunen har der været SSP-medarbejdere på gadeplan, der har opfordret de unge til at komme i ungdomsklubben i stedet for at opholde sig hos de ældre, ligesom kommunen har haft fat i hver enkelt unge og dennes familie for at få den unge i gang med en fritidsaktivitet.

- Men jeg har jo også tænkt, at der også er noget smukt i, at ældre og unge har noget fællesskab. De søger jo noget hos hinanden. De unge mennesker siger, at de synes, det er rart at være der, siger Inge Skov Madsen.

Men der har jo været flere politianmeldelser og rygter om stoffer dernede. Det indikerer vel ret tydeligt, at der er problemer?

- Ja, bestemt. Men som kommune har vi slet ikke hjemmel til fysisk at fjerne de unge fra området. Det her er ikke noget, som en Børn- og ungeforvaltning, politi eller SSP kan gøre alene. Det er et fælles ansvar, som også forældrene skal tage, siger Inge Skov Madsen.

Har I som kommune gjort jeres arbejde godt nok?

- Hvis du havde stillet spørgsmålet for en måned siden, havde jeg sagt ja. Og så havde jeg sagt, at det var nødvendigt, at der skulle en udvikling i gang. Men i dag kan jeg jo ikke sige, at vi har gjort det godt nok, siger Inge Skov Madsen.

Ifølge naboen til den dræbte købte de unge hash og cigaretter hos Kari, ligesom de ofte lånte hans el-scooter og sad og drak og røg sammen med ham.

Kølleoverfaldet skete, efter at den 16-åriges søster havde fortalt, at Kari Nygaard havde rørt hende mellem benene og på brysterne.

De tre teenagere nægter sig skyldige i manddrab, men er varetægtsfængslet indtil 16. april.