Seks-årige Magnus blev slemt forbrændt i sin SFO. Nu håber forældrene, at der i fremtiden vil være større fokus på sikkerhed i lignende situationer.
Seks-årige Magnus blev slemt forbrændt i sin SFO. Nu håber forældrene, at der i fremtiden vil være større fokus på sikkerhed i lignende situationer.
Lille Magnus på seks år blev onsdag eftermiddag slemt forbrændt af en stikflamme i sin SFO på Østre Skole i Thisted, da en ansat hældte en stærk brændbar væske på et bål med en hel flok unger omkring.

Faderen til Magnus, Jesper Mørch Jensen, har understreget over for bt.dk, at personalet hverken ringede 112 eller ringede til drengens forældre, og at de først fik besked om ulykken, da drengens storesøster alarmerede moderen.

Men nu melder Thisted Kommune ud, at personalet straks alarmerede alarmcentralen, som gav anvisninger til, hvordan Magnus skulle behandles.

- Der blev ringet 112 kort tid efter ulykken, og der må være tale om en kommunikationsbrist, hvis faderen ikke har fået oplyst dette, siger direktør for børne- og fritidsområdet Lars Sloth til bt.dk.

- Jeg har lige snakket med politiet, der fortalte, at nogen i SFO'en havde forsøgt at ringe 112 før jeg ankom. Men om de ikke kom igennem eller der blev lagt på, ved jeg ikke. Det hele var meget kaotisk skal du tænke på, fortæller Magnus' far, Jesper Mørch Jensen, til bt.dk. Han var før opkaldet fra politiet ikke klar over, at skadestuen måske blev kontaktet kort efter den frygtelige ulykke.

- Jeg ankommer til stedet 20-25 minutter efter det er sket. Jeg så ingen ambulancer, og der var ingen der fortalte mig, at de havde ringet til skadestuen. Måske havde de ringet, men i så fald har ingen fortalt mig det, siger faren, der netop nu er på vej til København, hvor Magnus er indlagt.

Thisted Kommune er ved at lave en grundig undersøgelse af hele forløbet, som er endt med, at lille Magnus måtte flyves i lægehelikopter til Rigshospitalet, fordi han var så slemt forbrændt, at han skulle på en specialafdeling.

- Jeg er faktisk på vej til København nu. Jeg snakkede med Magnus i morges, og da lød han ok. Han er okay efter omstændighederne og lægerne er rimelig positive. 
 
Senere i dag vil Thisted kommune sende en officiel redegørelse ud, der skal kortlægge, hvad der skete i SFO'en, efter Magnus blev ramt af. Noget som familien ser frem til, da der stadig er ting de undrer sig over.
- Jeg havde regnet med at se en ambulance, når det viste sig at være så slemt, som det gjorde. Det må jeg indrømme, siger Jesper Mørch Jensen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.