To rocker-aspiranter, de såkaldte AK81'ere, blev torsdag idømt fængsel i henholdsvis halvandet år og tre år i Københavns Byret. En tredje fik behandlingsdom.

I alt fem AK81'ere, heraf er en kun på prøve i støttegruppen til HA, stod tiltalt for to voldelige kølleoverfald i august sidste år, bl.a. et overfald mod tre mænd foran Brorsons Kirken i København.

To af AK81'erne, TK og MF, blev idømt fængselsstraf, mens en, KH, fik en psykiatrisk behandlingsdom. KH er ikke medlem af hverken HA eller AK81, men havde været på prøve hos AK81.

TK og KH modtog straffen uden protester, mens MF vil overveje at anke dommen. De sidste to tiltalte i sagen blev frifundet.

Anklagemyndigheden havde fået tungt skyts at arbejde med fra en tidligere AK81'er, der også var involveret i overfaldene.

Ifølge hans vidneudsagn modtog overfaldsmændene, i forbindelse med overfaldet ved Brorsons Kirken, en sms med teksten '112', der kaldte tropperne sammen. Herefter kørte et tæskehold i fire biler gennem Københavns gader på jagt efter fjender.

Vidnet har fortalt, at det skete på opfordring af glamourgangsteren Brian Sandberg, der selv sidder varetægtsfængslet i en anden sag, og HA'eren Dennis Brodthagen.

Ved Brorsons Kirken blev den ene af de tre ofre kørt ned bagfra, hvorefter han blev omringet, sparket og tæsket med køller. Det andet offer blev ramt af nogle slag, før han forskansede sig i en nærliggende opgang. Den tredje formåede at slippe derfra på cykel og undgå AK81'ernes vrede.