Ved krydset mellem Sorøvej og Torpetvej, blev både manden og hunden ramt af bil.
Ved krydset mellem Sorøvej og Torpetvej, blev både manden og hunden ramt af bil. Foto: Thomas Lekfeldt

Den formodede spritbilist, som politiet har sigtet for uagtsomt manddrab for at have påkørt og dræbt en hundelufter i Ringsted tirsdag aften, har en tidligere spritdom.

Det er netop kommet frem ved et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor en 38-årig mandlig bilist, der er fra Sorø, onsdag ved middagstid blev afhørt af en dommer.

Manden nægter sig skyldig i at have dræbt hundelufteren, men erkender at have ført bilen og været en del af hændelsen.

Den 53-årige hundelufter blev dræbt, da han tirsdag aften gik tur med sin labrador-lignende hund. Ved krydset mellem Sorøvej og Torpetvej, blev både manden og hunden ramt af bil. Begge døde efterfølgende.

Den sigtede er en høj, skaldet mand med briller, der i retten var iført jeans og en dunjakke. Manden der efter ulykken blev anholdt, havde ifølge en alkometer test en promille på 1,2. Han fortalte selv, at han kørte med 100 km i timen ved ulykken, hvor han desuden havde to børn på otte og ti år på bagsædet.

I retten kom det desuden frem, at den sigtede tidligere har fået en spiritusdom. Det skete i 2008, hvor han fik en frakendelse af kørekortet i tre år.

Den sigtede indrømmede også i retten, at han inden tirsdagens ulykke, havde drukket alkohol. Det var dog sket aftenen forinden, fortalte han.

- Jeg havde været ude og buldre dagen før til tidlig morgen. Og så har jeg gået derhjemme og hygget mig og fået nogle pilsnere. Jeg havde været på værtshus, men var hjemme klokken 6.30-7.00, sagde han og tilføjede, at han ikke havde 'dalret' rundt inden ulykken.

Efter grundlovsforhøret blev den sigtede varetægtsfængslet i to uger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.