Peberspray, trækøller, narko - og sågar en machete - er blevet beslaglagt af Københavns Politi under en række ransagninger hos formodede deltager i lørdagens voldsomme demonstration på Nørrebro. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Tidligt torsdag morgen slog politiet til mod en række adresser i hovedstadsområdet i jagten på personer, der deltog i den voldelige demonstration, hvor blandt andet banker og ejendomsmæglere blev raseret, ligesom der blev kastet molotovcocktails og brosten.

Beslaglagte våben

Københavns Politi arresterede i alt 28 personer, hvoraf 15 af de anholdte er blevet afhørt af politiet, ligesom en række våben og euforiserende stoffer fra kollektivet Bumzen i Baldersgade på Nørrebro røg med på politistationen.

Efter afhøringerne på Bellahøj Station har politiet løsladt de anholdte igen.

»Da det er svært at sandsynliggøre ejermændene til slagvåbnene, og da ingen af de anholdte har vedkendt sig ejerskabet til disse, betragtes de fundne effekter foreløbig som hittegods,« skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Blandt de anholdte var også to 17-årige drenge, der efter et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i 13 dage. De er begge sigtet for groft hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Andre læser også