Hen over sommeren har dansk politi talrige gange måttet yde beskyttelse til en mand ved navn Rasmus Paludan. Han er stifter af partiet Stram Kurs og vil gøre islam ulovlig i Danmark. Videoen ovenfor er klippet sammen af politikerens egne videoer, hvor han under massivt politiopbud besøger boligområder med mange muslimer for at fortælle om sin politik.

Rasmus Paludan er flere gange blevet mødt med trusler og vold i forbindelse med optagelser til sin YouTube-kanal, Frihedens Stemme. Det har gjort ham til storforbruger af politiets serviceydelser. En aktindsigt, som B.T. har modtaget fra Københavns Politi, viser, at politikredsen hele 45 gange i 2017 sendte en eller flere patruljer af sted til 'politimæssig indsats i tilknytning til Rasmus Paludans aktiviteter'.

»Jeg er blevet overfaldet utallige gange. Jeg har aldrig tilkaldt politiet, uden at der var brug for det,« siger Rasmus Paludan til B.T.

I 2017 stiftede Rasmus Paludan partiet Stram Kurs. Partiet skriver på sin hjemmeside, at islam skal være forbudt i Danmark, og at det med få undtagelser kun er etniske danskere, der skal have lov til at opholde sig i Danmark.

Rasmus Paludan driver også tv-kanalen Frihedens stemme på YouTube. I 2017 lagde han en række videoer ud, hvor han stillede sig op foran Ungdomshuset og andre kendte tilhørssteder for den yderste venstrefløj på Nørrebro i København. Videoerne viser flere truende situationer, hvor Rasmus Paludan må flygte og ringe efter politiet.

Rasmus Paludan fra Stram Kurs deler pjecer ud på Runddelen på Nørrebro. No Pegida, som tidligere har været voldelige over for ham, var til stede. Politiet var også mødt talrigt op.
Rasmus Paludan fra Stram Kurs deler pjecer ud på Runddelen på Nørrebro. No Pegida, som tidligere har været voldelige over for ham, var til stede. Politiet var også mødt talrigt op. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Selv afviser han, at han inviterer til overfald ved at stille sig op på steder med voldsparate personer:

»Man kan ikke som borger selv være skyld i, at man bliver overfaldet, ved at man stiller sig op på et offentligt tilgængeligt sted og siger sin mening.«

Men søger du ikke bevidst konfrontationerne i dine videoer?

»Jeg ser det som en borgerpligt at stille mig op de steder, hvor man ikke kan sige sin mening af frygt for at blive overfaldet. Og jeg oplever, at der er sket en forandring. Når jeg førhen stillede mig op foran Bumzen i Baldersgade, blev jeg overfaldet. Jeg fortsatte, indtil jeg ikke blev overfaldet, og i år holdt jeg tale foran Bumzen på årsdagen for rydningen af Ungdomshuset, uden at der skete noget. Men det hjalp måske, at der stod 20 betjente.«

Under valgkampen i 2017, hvor Stram Kurs stillede op til Københavns Borgerrepræsentation, fik Rasmus Paludan massiv politibeskyttelse.

»Jeg vil tro, at halvdelen af de 45 gange, politiet er rykket ud, stammer fra valgkampen. PET havde givet mig specifikke instrukser, og det betød, at hvis jeg skulle hænge valgplakater op eller deltage i et offentligt arrangement, skulle jeg melde, hvornår jeg kom, og hvornår jeg gik. Københavns Politi sendte en patrulje hver gang, uden jeg bad dem om det,« fortæller Rasmus Paludan.

Rasmus Paludans behov for politibeskyttelse er ikke blevet mindre i 2018. På en turné rundt i landet har han demonstreret iført skudsikker vest i boligområder, hvor der bor mange muslimer. Han har lavet videoer i blandt andet Vollsmose, Brøndby Strand, Taastrupgaard, Ishøj, Greve, og Aalborg Øst. Alle stederne har han fået massiv politibeskyttelse, og hans besøg har ført til trusler, flaskekast og anholdelser.

Rasmus Paludan.
Rasmus Paludan. Foto: Christian Als
Vis mere

PET har advaret om, at trusselsniveauet kan stige grundet de fortsatte politiske ytringer, men det afskrækker ikke Rasmus Paludan:

»Jeg har ingen planer om at stoppe, men jeg modererer nogle gange budskabet, hvis ændringen kan forsvares politisk. I Nivå var det planen, at vi skulle brænde en koran i timen. I stedet vil vi uddele porno med to nøgne kvinder iført hijab, der dyrker lesbisk sex,« siger han.

B.T. har bedt Københavns Politi kommentere det store brug af ressourcer på beskyttelsen af Rasmus Paludan, men de ønsker ikke at kommentere sager, der drejer sig om enkelte borgere. I en e-mail skriver udtaler politikredsen:

'Generelt er det Københavns Politis opgave at sørge for sikkerhed og tryghed for alle borgere, og det bruger vi de nødvendige ressourcer på. Vores opgave er at sikre beskyttelse af personer, der benytter sig af deres ytringsfrihed, også selv om det betyder hyppig politimæssig tilstedeværelse.'

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange mandetimer politiet har brugt på at beskytte Rasmus Paludan.

 

Andre læser også