En massiv menneskejagt er lige nu i gang i Københavns indre by. En person er dræbt og to betjente er såret efter skud i Krystalgade, og Nørreport er evakueret. Politiet kan ikke bekræfte, at begivenhederne relaterer sig til lørdagens angreb ved et debatarrangement i Krudttønden på Østerbro. Følg med minut for minut herunder.

SENESTE NYT:

04.39: Togene standser igen på Nørreport, oplyser DSB. Omkring midnat mellem lørdag og søndag blev stationen lukket og evakueret. Togene har derfor kørt gennem stationen uden at stoppe. Det er weekendens skyderier i København, der har præget trafikken, hvor også flere veje har været afspærret. Flere S-togslinjer har haft driften indstillet blandt andet mellem Emdrup og Svanemøllen. Linje B kører igen mod Farum.

__________________________________

04:10: Ved pressebriefingen oplyser politet, at en civilperson er afgået ved døden efter skyderiet ved synagogen.

__________________________________

03.28: Københavns Politi oplyser, at der vil være en briefing om nattens begivenheder kl. 4. BT er til stede. Følg med her.

__________________________________

02.10: Store dele af den indre by i Danmarks hovedstad bliver lige nu evakueret af bl.a. Beredskabsstyrelsen - herunder barer og natklubber, og trafikken er omdirigeret. Flere øjenvidner rapporterer på sociale medier om store, kendte gader, der minder om spøgelsesbyer.

__________________________________

Politiet har lukket større dele af indre by ned og opfordrer til at følge deres anvisninger.

01.45: Ifølge tv2.dk har en journalist set et militært køretøj på Kultorvet, der ligger et stenkast fra Nørreport Station i København - stationen som tidligere er blevet evakueret. Oplysningerne kan på nuværende tidspunkt ikke bekræftes.

Ved du noget? Tip os på SMS: 1929 eller tip@bt.dk

__________________________________

01.15: Der er affyret skud ved synagogen i Krystalgade i København. Ved skyderiet er er en person ramt af skud i hovedet, og to politifolk er ramt af skud i henholdsvis arm og ben. Politiet vil ikke bekræfte, om skyderiet kan relateres til skyderiet ved Krudttønden.

Ifølge politiet er gerningsmanden flygtet til fods fra stedet. Politiet beskriver gerningsmanden således: Mand, iført sort bukser og sorte sko. Han var desuden iført en lysegrå jakke med fler-farvede lyse felter.

Politiet derudover oplyser, at det ikke er sikkert at opholde sig i Københavns indre by.

Ved du noget? Tip os på SMS: 1929 eller tip@bt.dk

__________________________________

00.55: Politiet er lige nu i gang med en stor operation på Nørreport Station, som er blevet evakueret under en masse spektakel. Det oplyser BTs kilder på stedet. Det er angiveligt S-togs-perronen, som tungt bevæbnet politi lige nu stormer. De nærmere omstændigheder kendes ikke.

S-toge stopper ikke ved Nørreport.

__________________________________

00.20: Ifølge ekstrabladet.dk er en bomberydderbil og  en lægeambulance ankommet til Borgervænget på Østerbro, hvor politiet er i gang med en intens menneske-jagt, da gerningsmanden forlod flugtbilen her. Ifølge avisens oplysninger skal køretøjer undersøges for sprængstoffer.

__________________________________

Den svært bevæbnede gerningsmand fra lørdagens blodige skyderi på Østerbro i København var sent lørdag aften stadig genstand for en omfattende politijagt.

Københavns Politi har offentliggjort en håndfuld billeder af den formodede gerningsmand, som kort efter kl. 15.30 affyrede omkring 30-40 skud med et kraftigt automatvåben ved kulturhuset »Krudttønden«. En 40-årig mand blev dræbt på fortovet foran kulturhuset, og tre politifolk blev såret - heraf to livvagter fra PET.

Efter skyderiet flygtede gerningsmanden fra stedet til fods og røvede straks efter en mørk VW Polo, som han kort efter efterlod ved Borgervænget 25 - omkring en km fra gerningsstedet. Herfra stammer det første overvågningsbillede, som politiet har offentliggjort af den formodede gerningsmand, men senere lørdag aften har Københavns Politi offentliggjort yderligere en række billeder af den samme mand fra et andet overvågningskamera.

De seneste billeder stammer fra et overvågningskamera ved Kildevældsskolen på Bellmannsgade 5 og er optaget omkring kl. 15.50 - altså cirka 20 minutter efter det væbnede angreb ved »Krudttønden«.

Politiet vil  meget gerne tale med personer, der kender manden eller har set ham. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

»Vi er i højeste beredskab, og der vil være ekstraordinær bemanding og politi til stede i København hele natten. Efterforskningen fortsætter ligeledes på højtryk i samarbejde med bl.a. PET og Rigspolitiet. Vi har på nuværende tidspunkt ikke afgørende nyt at fortælle i forhold til den briefing jeg gav tidligere i aften,« lyder det lørdag aften kort før kl. 23 fra ledende politiinspektør Jørgen Skov.