To mænd havde ikke helt tænkt sig om, inden de onsdag lastede deres varevogne med sodavand. Det resulterede i kæmpe bøder.
To mænd havde ikke helt tænkt sig om, inden de onsdag lastede deres varevogne med sodavand. Det resulterede i kæmpe bøder. Foto: Bardur Eklund

To bilister fik nok et noget anderledes resultat ud af deres tysklands-tur, end de havde forventet. I stedet for at spare en formue på at laste deres biler med sodavand, fik de i stedet en giga-bøde.

De to bilister havde nemlig begge fyldt bilen lidt for godt op med de søde drikke. Faktisk havde de fyldt bilerne så godt op, at de begge havde overlæs på næsten 100 procent.

Og det opdagede politiet, for da de tunge varevogne trillede i land fra Rødby Færge onsdag aften klokken 23.45.

Den ene bilist var en 53-årig mand fra Malmø, der kørte i en svensk bil. Og han havde stoppet så mange sodavand i sin bil, at vægten ved kontrolvejningen nåede op på hele 3.143 kg, hvilket svarede til en overvægt på 89 procent, oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Manden blev efterfølgende sigtet for at køre med overlæs og fik at politiet besked på at tilkalde en ekstra bil,så han kunne få godset fordelt, før han kørte videre.

Men den 53-årige kan ikke blot nøjes med en sigtelse. Bøden for at køre med overlæs kommer for hans ved kommende til at ligge mellem 7.000 og 13.500 kroner, da bøden afhænger af, om føreren er ejer af køretøjet eller blot bruger.

Bliver du taget med overlæs, og ejer du køretøjet, får du en bøde på 150 kr per procent overvægt, mens du slipper med at betale 75 kroner per procent overvægt, hvis du blot er bruger af køretøjet.

Og endnu værre endte det for en 34-årig mand fra København, som også blev stoppet ved færgen onsdag aften. Den 34-årige havde fyldt sin varebil så voldsomt op med sodavand, at bilen havde et overlæs på 92 procent. Det i sig selv havde udløst en bøde på mellem 7.000 og 14.000 kroner.

Men det var tilsyneladende ikke nok for den sodavandshungrende mand. Selv om han havde fået besked af politiet på at sørge for en ekstra bil til overlæsset, så valgte manden klokken 04.05 torsdag morgen at forsøge at snige sig af sted i den samme bil - stadig med overlæs.

Han nåede dog kun 400 meter væk, før han atter blev standset.

- Og så blev han taget en gang mere, fortæller Chris Bagge, der operationskoordinator hos udlændinge kontrolafdelingen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Den 34-åriges samlede bøde løber altså op i mellem 14.000 og 28.000 kroner.

Bt.dk har spurgt politiet, om de to mænd ejede deres biler, men det havde politiet ikke oplysninger om.

Bt.dk har desuden haft kontakt med Skat, der også kontrollerede de to biler. Skat oplyser, at der ikke var nogle skattemæssige ulovligheder ved de to varebiler eller deres gods.

Du kan læse mere om reglerne for at køre med overlæs på FDMs hjemmeside HER og HER.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.