Her bæres de dræbte ud af lejligheden efter det firdobbelte drab i Brønshøj tirsdag morgen.
Her bæres de dræbte ud af lejligheden efter det firdobbelte drab i Brønshøj tirsdag morgen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Kender du noget til sagen? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk eller kontakt os på Facebook.

Rettelse: Tidligere i denne artikel stod der, at de dræbte børn var 2, 14 og 15 år gamle. Dette er ikke korrekt, men af grundlovsforhøret tirsdag aften fremgik det, at de er født i 2002, 2003 og 2013.

Chok. Bestyrtelse. Og dyb, dyb sorg.

Klassekammerater til det ældste af de tre børn, som på brutal vis blev dræbt på Kobbelvænget i Brønshøj tirsdag morgen, kan ikke begribe den frygtelige skæbne, deres gode ven har lidt.

»Jeg kan slet ikke forstå, hvad der er sket. Det er så uvirkeligt. Det var jo kun børn,« siger en klassekammerat til den dræbte dreng, der gik i 8. klasse.

Drengen ønsker at være anonym, da BT taler med ham ikke langt fra lejligheden på Kobbelvænget, hvor de tre børn og deres mor blev myrdet med flere våben. Børnenes far er anholdt og sigtet for det firdobbelte drab. Det kan du læse meget mere om her, hvor Københavns Politi kommer med flere detaljer om forbrydelsen.

Klassekammeraten står sammen tre af sine venner, som også gik i klasse med den afdøde. Drengens far er til stede under hele interviewet og har godkendt, at vi taler med ham om den gode ven, der på så frygtelig vis er blevet revet fra ham.

»Han var en god ven og en rigtig god dreng. Han var dygtig til matematik og meget klog,« siger drengen.

Mange beboere fra kvarteret kommer tirsdag eftermiddag forbi og lægger blomster og stiller lys foran opgangen, hvor de fire drab blev begået få timer forinden. De fleste kendte ikke familien, men BT har talt med flere kilder på stedet, som kan fortælle, at familien stammer fra Afghanistan.

Flere af af klassekammeraterne til det ældste af de tre børn, der blev myrdet i en lejlighed i Brønshøj tirsdag morgen, er kommet forbi med blomster foran opgangen. Klassekammeraten på dette foto ønsker at være anonym, men han og hans mor har accepteret, at BT bringer billedet. Det er ikke ham, der udtaler sig i artiklen.

Klassekammeraten til den ældste søn fortæller, at han ikke kendte meget til sin vens familie. Måske fordi moren og faren ikke længere var sammen.

Han havde set faren, som er 'en stor mand med mørkt hår' til skole-hjem-samtaler, men kendte ikke moren.

»Han talte aldrig om sin mor og far. Jeg ved, de var skilt, men han talte ikke om det,« siger drengen.

BT har også talt med en nabo til familien. Han lå og sov, da politiet og ambulancerne ankom tirsdag morgen ved 7.40-tiden efter at have fået en anmeldelse om husspektakler i deres lejlighed, og kan derfor ikke fortælle noget om de dramatiske scener, der udspillede sig i minutterne derefter, hvor den ældste søn forgæves blev forsøgt genoplivet af reddere og læger.

397680331.jpg

Til gengæld kan han bekræfte politiets oplysning om, at faren, der er sigtet for det firdobbelte drab på sin egen familie, havde mentale problemer.

»Hun fortalte mig, at de ikke længere var sammen, og at manden var psykisk ustabil,« siger naboen, som ønsker at være anonym, da han frygter for sin egen sikkerhed.

Også han er dybt berørt af nyheden om de frygtelige drab.

»Det var sådan en sød lille familie,« siger naboen.

Faren til de tre børn blev anholdt kort efter at politiet ankom til lejligheden. Han er sigtet for firdobbelt drab og fremstilles tirsdag aften klokken 21 i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. BT vil selvfølgelig være til stede i retten og følge sagen tæt.

Kender du noget til sagen? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk eller kontakt os på Facebook.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.