Fredag morgen blev en ni-årig pige og skoleelev på Rörsjöskolan i Malmø truet af en ældre dreng med en kniv: »Han viftede med en kniv og rettede den mod halsen på hende,« siger pigens far. Politiet har idenficeret den mistænkte dreng. 

Det skriver flere svenske medier, blandt andet Expressen.

33-årige Sumbul Hamid afleverede fredag morgen sin ni år gamle datter på Rörsjöskolan, hvor hun går i tredje klasse. I skolegården legede pigen med nogle venner, da de blev antastet af en ældre dreng.

»Han begyndte at spille smart og sagde meget grimme ord. Min datter fortalte ham, at han ikke måtte sige bandeord. Så blev han truende og tog en kniv, som han viftede med og rettede mod hendes hals. De var bange for, at han ville stikke hende,« siger Sumbul Hamid til Expressen.

Ifølge Expressen kastede pigens venner sten på drengen for at skræmme ham væk. Den ni-årige pige viftede vildt med armene, og drengen tabte kniven, lyder det fra Sumbul Hamid, som fortæller, at hans datter løb ind og fik fat i en lærer, som ringede ham op, mens han var på arbejde:

»Jeg besvimede næsten, en kollega måtte køre mig hen til skolen. Jeg var chokeret. Det er virkelig forfærdeligt. Jeg efterlader mit barn på skolen, og det er deres ansvar i den periode. Hvor kan man være mere sikker end på en svensk skole?«

Ingrid Landén er rektor på Rörsjöskolan og bekræfter overfor de svenske medier, at der har været en hændelse på skolen fredag morgen, og at politiet har været tilkaldt. Politiet bekræfter også hændelsen og har en mistænkt.

Ingrid Landén siger til Expressen, at hun ikke mener, at den mistænkte dreng er elev på skolen.

Efter weekenden vil den ni-årige pige ikke længere være elev på skolen skriver den svenske avis Sydsvenskan, og Sumbul Hamid vil nu finde en anden skole til sin datter.

»Det var dråben, min datter kunne være død,« siger Sumbul Hamid til Sydsvenskan.