Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012)
Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. (Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix 2012) Foto: Sonny Munk Carlsen

Fyns Politi har nu taget mundskrab fra ikke færre end 188 mænd i jagten på den pædofile sexgalning, der har to særdeles grove sexovergreb og kidnapninger på samvittigheden mod to fynske skolepiger på 10 og 11 år.

Mundskrabene bliver lavet med henblik på at dyrke en dna-profil på hver enkelt person. Og efterfølgende sammenligne dna-profilen med gerningsmandens dna, der er blevet sikret i forbindelse med begge overgreb.

Sexforbryder eftersøges

Den endnu ukendte sexgalning slog til første gang i slutningen oktober i Øster Skerninge nær Svendborg og igen anden gang i midten af november i Refsvindinge på Østfyn.

- Vi har foreløbig fået svar på 156 af de 188 mundskrab, vi har taget. Desværre endnu uden at have fået noget match med gerningsmandens dna. Men vi fortsætter ufortrødent med at efterforske med samme besætning og håber på, det lykkes, siger Henrik Justesen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi og efterforskningsleder, til bt.dk.

Sexkrænkerens fremgangsmåde har begge gange været den samme over for hans sagesløse ofre. Han har først med tvang fået pigerne med ind i sin røde eller rødlige bil og er derefter kørt væk til et afsides beliggende sted i nærområdet, hvor han har forgrebet sig på dem på bagsædet af bilen.

Sexforbryder eftersøges

Pigerne er i forbindelse med de uhyggelige overgreb blevet bundet med røde eller grønne strips, og de har fået et stykke stof for øjnene, så de har haft svært ved at orientere sig.

En times tid efter at sexovergrebene har fundet sted, har han kørt dem til et sted i nærheden af deres hjem, hvor han har sat dem af og er kørt væk fra stedet.

- Vi har nu oppe på omkring 1.800 henvendelser fra offentligheden, så det er helt klart en sag, der optager folk. Med så mange henvendelser er det jo nærmest som om, vi leder efter en nål i en høstak, men jeg har en fornemmelse af, at der sidder én derude et sted, som ved, hvem det er, vi leder efter. Men som endnu ikke har henvendt sig til os. Den opringning er vi selvfølgelig stadig meget interesseret i at få, siger Henrik Justesen, som forventer svar på flere dna-profiler indenfor de nærmeste dage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.