Fyns Politi har i disse dage igangsat en menneskejagt, efter en pædofil sexgalning har krævet to ofre på sydfyn.
Fyns Politi har i disse dage igangsat en menneskejagt, efter en pædofil sexgalning har krævet to ofre på sydfyn. Foto: Sonny Munk Carlsen
Fyns Politi kunne her til morgen - ved hjælp af DNA-spor - sige at det er samme sex-galning, der står bag begge bortførelser og sexkrænkelser af to skolepiger på Fyn

Lederen af efterforskningen Henrik Justesen forklarer her, hvorfor det match er så vigtigt for hans folk.

- Nu kan vi køre sporene fra de to sager sammen. Og de henvendelser vi fik fra folk i den tidligere sag, er med sikkerhed også aktuelle nu. Så har vi pludselig meget mere at gå efter, siger vicepolitiinspektøren.

Sexforbryder eftersøges

Den ukendte sexgalning slog første gang til i Øster Skerninge ved Svenborg 26. oktober. Her kidnappede og sexkrænkede han en 11-årig pige, der netop var stået af skolebussen. Andet overgreb fandt sted i Refsvindinge på Østfyn den 14. november, hvor en 10-årig også blev kidnappet og bortført på vej hjem fra skole. 

Og politiet har nu sat alle sejl ind på, at finde manden ved hjælp af såkaldte mundskrab af mistænkte, som kan afsløre deres DNA.

- Vi nærmer os op mod 50 mundskrab af personer, som vi tror kan stå bag. Om det er en af dem, tør jeg ikke sige. Men vi kører hver morgen nye mundskrab direkte til teknikerne i København med bil i stedet for med post, sådan at vi hurtigere kan fastslå om, der er et match, siger Henrik Justesen, der ikke lægger skjul på at klapjagten er en af Fyns Politis absolutte topprioriteter i øjeblikket. . 

- Det må være den højest prioriterede opgave på Fyn lige nu, men hvor mange mænd, vi har afsat oplyser vi ikke. Jeg håber bare vi fanger ham, inden han slår til igen. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.