Kim Walls familie er i dyb sorg efter nyheden om, at den torso, der blev fundet ved Amager mandag, er liget af deres datter og søster.

I en mail til BT giver de utryk for, at de både sørger over tabet af den unge kvinde, men at de samtidig sidder tilbage med en strøm af ubesvarede spørgsmål.

'Det er med grænseløs sorg og bestyrtelse, vi har modtaget meddelelsen om, at resterne af vores datter og søster, Kim Wall, er fundet. Omfanget af katastrofen kan vi endnu ikke overskue, og mange spørgsmålstegn bliver ved med at dukke op,' skriver forældrene Ingrid og Joachim Wall og broderen Tom Wall i en mail til BT.

Hendes forældre og hendes bror hylder både deres datter og søster som som menneske og som journalist. Og de giver udtryk for, at de er rørte over de tilkendegivelser de har modtaget, efter hun forsvandt.

'Tragedien har ikke kun ramt os og den øvrige familie, men også venner og kolleger over hele verden.

Den svenske journalist forsvandt, da hun var på en sejltur med Peter Madsen.

'Siden de forfærdelige dage, hvor Kim forsvandt, har vi modtaget utallige beviser for, hvor elsket og værdsat hun har været som menneske og ven såvel som professionel journalist. Fra alle verdenshjørner er der tegn på Kims evne til at være en person, som gør en forskel.

»Hun har fundet og fortalt historier fra forskellige dele af kloden. Historien, der skal skrives. Kim rejste i flere måneder i det sydlige Stillehav for at lade verden vide, hvad der sker med befolkningen på øerne, der lider efter følgerne af atomprøvesprængninger. Hun tog os med til det jordskælvsplagede Haiti, til Idi Amins toturkammer i Uganda og minefelterne i Sri Lanka. '

'Hun gav stemme til de svage, de sårbare og de marginaliserede mennesker. Den stemme havde der været brug for i lang, lang tid. Nu er den her ikke længere.'

Andre læser også