Med medbragte fakler deltog omkring 100 fremmødte i aftes i et fakkeloptog på sydvestpynten af Amager for at mindes den svenske freelancejournalist Kim Wall, hvis lemlæstede torso i mandags blev fundet i strandkanten ved Klydesøen på Vestamager. Arrangør af mindehøjtideligheden var Sofie Sønderup, der er stifter af gruppen Forsvundne Personer.

“Det er vigtigt, at vi tænder lys i mørket. Det er sådan en frygtelig sag, og hvis vi kan vise vores empati over for de pårørende, synes jeg det er et rigtigt godt budskab at sende,” lød det fra Sofie Sønderup ved fakkeloptogets start. Hun lægger ikke skjul på, at sagen om den døde kvinde fra ubåden har gjort voldsomt indtryk på hende:

»Jeg bor lige i nærheden, og jeg har selv rendt rundt hernede med min hund og kigget efter hende. At der kommer denne her afslutning er jo simpelthen så forfærdeligt.”

Deltagerne gik i aftenstunden mod det sted, hvor Kim Walls lemlæstede krop drev i land. Her holdt de fremmødte et minuts stilhed, tændte faklerne og sang »Du som har tændt millioner af stjerner«, ligesom sognepræst Annelise Mehlsen fra den lokale Skelgårdkirke holdt en kort tale og bad en bøn.

»Det er vigtigt, at folkekirken er til stede - ikke kun ved glædelige begivenheder, men også ved en anledning som denne. Journalistens død har fyldt mange med afmagt, sorg og angst. Blandt andet har jeg hørt fra folk, der ellers bader dagligt ved Dragør, at de for tiden ikke tør bade af frygt for at møde noget i vandet,« fortæller præsten til BT.

Også  52-årige Kaare Grundtvig deltog ved mindehøjtideligheden sammen med sin kone.

“Når noget så forfærdeligt sker, så vil vi gerne være med til at vise sympati og støtte til familien. Det er helt uforståeligt, hvad det er sket,” siger Kaare Grundtvig, der bor i Tårnby.

Han håber på, at sagen bliver opklaret - især for de efterladtes skyld.

“Det kan jo godt være, at hun er faldet i ubåden, men det er meget mærkeligt at reagere ved at skære liget i småstykker og smide det havet. Jeg håber meget, at det bliver opklaret for hendes families skyld. Det er så frygteligt, hvad de må gå igennem,” tilføjer han.